Pudra de ciuperci

Retete condimente Retete cu legume

Reteta Pudra de ciuperci

Azi avem.. rumegus! :p sorry, nu m-am putut abtine, dar asa arata, nu? De fapt e doar pudra de ciuperci pe care o puteti folosi ca si condiment in nenumarate feluri. Am scris cateva idei jos, in reteta, dar daca aveti si alte idei, astept cu nerbadare sa le aud. Eu am cumparat acum cateva saptamani ciupercile uscate din Cora si cand am nevoie de ele macin cat intra o data in masina de cafea si ies cam 3 linguri de pudra.

Ingrediente

ciuperci de padure uscate (hribi, galbiori etc)

  1. Ciupercile se usca in uscatorul de legume sau se pot cumpara gata uscate.
  2. Se pun ciupercile in masina de cafea si se mixeaza pana obtinem o pudra.
  3. Se pastreaza intr-o cutie inchisa pentru perioade scurte. E bine sa macinati ciupercile doar cat stiti ca folositi in urmatoarele 2-3 saptamani, altfel gustul devine neplacut daca pudra sta prea mult timp.
  4. Utilizari:
    - in tocanite, sosuri, ciorbe, supe-creme care se potrivesc cu aroma ciupercilor
    - in aluatul de gnocchi, alte aluaturi de paste sau in cel de paine
    - in aluatul pentru galuscutele de faina
    - in pilaful de orez sau risotto; in omlete sau dressingul pentru salate
    - in chiftelutele de soia pentru a le da o aroma mai buna
    - se poate adauga in pesmetul aromat folosit pentru pane-uri; sau pentru cei care doresc sa reduca carbohidratii pot inlocui in totalitate pesmetul cu pudra de ciuperci
    - in amestec cu sare, piper si alte verdeturi uscate puteti face un condiment pentru carnea la gratar sau fripturi.

Ciuperci uscate

Ciuperci uscate

Comentarii (2)

 

adry  acum 14 ani - 21 Octombrie 2009 14:29  

Ioana, eu folosesc praful de ciuperci si pentru a da densitate sosurilor (am eliminat complet fainoasele din dieta mea!)
Eu as face praful asta doar cu ciuperci uscate in casa, pe care stii tu ca le-ai curatat bine de impuritati!
Cele cumparate nu stiu de ce (poate sunt eu fixata) mi se par pline de praf! Deci le clatesc in doua ape inainte de folosire! Le-am facut crema cu mixerul si pe alea, (crema se poate folosi in acelasi mod ca si praful) dar pacat ca nu se poate conserva in timp la fel de mult (maxim de pe o zi pe alta!)
 

Ioana  acum 14 ani - 21 Octombrie 2009 16:56  

ale mele nu mi-au dat de banuit, aratau ok, nu erau prafoase... dar o sa le studiez mai cu atentie diseara. oricum putin praf nu ma sperie. azi mi-am luat si ghebe prospete, tot de la Cora, abia astept sa le fac, miroseau in toata masina
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...