Clatite de conopida

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Clatite de conopida

Clatite de conopida cu un ingredient secret. Asa le-a numit sotul meu cand le-a gustat si mi-a zis ca sunt mai bune ca niciodata, ca au ceva special. Care e ingredientul secret, m-a intrebat?

Ingrediente

1 conopida mica (cca 500 gr)
50 gr branza rasa (am folosit branza fermentata Horezu + cascaval moale in proportii egale)
1/4 legaturica patrunjel
2 fire de marar
1 varf cutit seminte de fenicul macinate
1 ceapa mica (cca 35 gr)
1 catel usturoi
20 gr faina
1 ou
2 linguri lapte
putin ulei
sare, piper

Bucati: 10

  1. Conopida se desface buchetele si se fierbe fie in apa cu sare, fie pe abur (prefer varianta pe abur). Se lasa sa se racoreasca.
  2. Ceapa tocata fin se caleste intr-o lingura de ulei pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 secunde.
  3. Se pune conopida in robotul de bucatarie. Se adauga peste ea amestecul de ceapa-usturoi, verdeturile tocate marunt si feniculul. Dati doar cateva pulsuri sa fie fin maruntita, nu o faceti piure foarte fin.
  4. Adaugati branza razuita (pe razatoarea mica; retineti 1/3 din branza pentru servit), faina, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine. Se adauga oul batut cu lapte si se omogenizeaza.
  5. Se incinge o tigaie unsa cu ulei.
  6. Se ia cate o lingura cu varf din compozitia de clatite si se formeaza in palma o bila care apoi se aplatizeaza (putin sub 1/2 cm grosime; nu faceti clatitele prea subtiri caci se vor usca la copt si se vor rupe cand le intoarceti). Se aseaza clatita in tigaie.
  7. Se prajesc clatitele cate 2.5 minute/parte la foc mediu spre mic. Folositi o spatula ca sa le intoarceti. Daca atunci cand incercati sa le intoarceti simtiti ca au tentinda sa se rupa, inseamna ca nu sunt inca suficient facute, doar le mai lasati un pic in tigaie.
  8. Se scot pe servetele si se tin acoperite cu un capac pana la servire. Se servesc presarate cu branza retinuta.

Luam cate o lingura buna din compozitia de clatite

Luam cate o lingura buna din compozitia de clatite

Facem turtite in palma

Facem turtite in palma

Le prajim pe ambele parti

Le prajim pe ambele parti

Le tinem calde sub un capac

Le tinem calde sub un capac

Le presaram cu branza

Le presaram cu branza

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

Maria  acum 9 ani - 17 Noiembrie 2014 21:00  

Sigur voi face dar ma gandesc sa le fac in cuptor ,
sa ung tava cu putin unt......dar cand voi incepe sa mananc ....dupa post.
Ced ca pot fi servite si garnitura.
Multumesc Ioana,multumesc.
 

Ioana  acum 9 ani - 18 Noiembrie 2014 09:38  

sigur merg si la cuptor, nu vad de ce nu, doar sa le intorci la mijlocul timpului de coacere.
 

Cristina  acum 9 ani - 18 Noiembrie 2014 11:57  

M-ai dat gata ! Nu am facut niciodata clatite din conopida ( ca de altfel nici cu varza, decat dupa ce ai postat reteta) si par delicioase. Abia astept sa le fac, ai mei vor fi sigur incantati. Merci !
 

Silvia  acum 9 ani - 18 Noiembrie 2014 12:05  

Sigur sunt bune cu fenicul,nu am facut ,dar voi face cat mai curand.
 

Ioana  acum 9 ani - 18 Noiembrie 2014 17:03  

;) sper sa-ti placa la fel de mult, cristina.
 

alin pogan  acum 9 ani - 18 Noiembrie 2014 18:09  

Sigur ingredientul secret e DRAGOSTEA!!!
 

dorina  acum 8 ani - 22 Septembrie 2015 08:32  

sunt un deliciu......putin spus.
Ioana, cum fierbi pe aburi? ai ceva vas special , ceva sita unde asezi legumele si pe partea de jos pui apa.????...
banuiesc...
multumesc :)
 

Ioana  acum 8 ani - 22 Septembrie 2015 09:28  

dorina, inainte aveam un aparat special de fiert pe aburi, dar era foarte mare ca volum. ceva in genul asta: [link]

acum am Thermomixul [link] care are un cos mic de abur (pentru cantitati mai mici de legume) si un cos mare (cel de deasupra).

dar exista si site speciale pe care le pui pe oala, ai acelasi efect, plus e mai ieftin: [link]
 

Dana  acum 8 ani - 25 Septembrie 2015 20:57  

Am gresit ceva, nu stiu ce - nu le puteam nici forma in mana...nu stiu, poate trebuia mai mult ou? A fost un dezastru ...desi cred ca ar fi fost bune, gustul compozitiei era bun..
 

Ioana  acum 8 ani - 25 Septembrie 2015 21:05  

nu le-ai putut forma in sensul ca nu stateau legate sau era prea moale aluatul?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...