Clatite de conopida

Categorii: Retete aperitive, Retete cu branza, Retete cu legume, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Clatite de conopida
Pinterest

Clatite de conopida cu un ingredient secret. Asa le-a numit sotul meu cand le-a gustat si mi-a zis ca sunt mai bune ca niciodata, ca au ceva special. Care e ingredientul secret, m-a intrebat?

Ingrediente
Clatite de conopida

1 conopida mica (cca 500 gr)
50 gr branza rasa (am folosit branza fermentata Horezu + cascaval moale in proportii egale)
1/4 legaturica patrunjel
2 fire de marar
1 varf cutit seminte de fenicul macinate
1 ceapa mica (cca 35 gr)
1 catel usturoi
20 gr faina
1 ou
2 linguri lapte
putin ulei
sare, piper

Bucati: 10

Preparare
Clatite de conopida

  1. Conopida se desface buchetele si se fierbe fie in apa cu sare, fie pe abur (prefer varianta pe abur). Se lasa sa se racoreasca.
  2. Ceapa tocata fin se caleste intr-o lingura de ulei pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 secunde.
  3. Se pune conopida in robotul de bucatarie. Se adauga peste ea amestecul de ceapa-usturoi, verdeturile tocate marunt si feniculul. Dati doar cateva pulsuri sa fie fin maruntita, nu o faceti piure foarte fin.
  4. Adaugati branza razuita (pe razatoarea mica; retineti 1/3 din branza pentru servit), faina, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine. Se adauga oul batut cu lapte si se omogenizeaza.
  5. Se incinge o tigaie unsa cu ulei.
  6. Se ia cate o lingura cu varf din compozitia de clatite si se formeaza in palma o bila care apoi se aplatizeaza (putin sub 1/2 cm grosime; nu faceti clatitele prea subtiri caci se vor usca la copt si se vor rupe cand le intoarceti). Se aseaza clatita in tigaie.
  7. Se prajesc clatitele cate 2.5 minute/parte la foc mediu spre mic. Folositi o spatula ca sa le intoarceti. Daca atunci cand incercati sa le intoarceti simtiti ca au tentinda sa se rupa, inseamna ca nu sunt inca suficient facute, doar le mai lasati un pic in tigaie.
  8. Se scot pe servetele si se tin acoperite cu un capac pana la servire. Se servesc presarate cu branza retinuta.
 
Clatite de conopida - Luam cate o lingura buna din compozitia de clatite

1. Luam cate o lingura buna din compozitia de clatite

Clatite de conopida - Facem turtite in palma

2. Facem turtite in palma

Clatite de conopida - Le prajim pe ambele parti

3. Le prajim pe ambele parti

Clatite de conopida - Le tinem calde sub un capac

4. Le tinem calde sub un capac

Clatite de conopida - Le presaram cu branza

5. Le presaram cu branza


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 12)  

 

 

 

Mirela   acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 10:21  

Re: Clatite de conopida

Pai care e ingredientul secret, Ioana? Ca nici eu nu-l identific. vesel
 

Ioana  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 10:41  

Re: Clatite de conopida

vesel feniculul, pana acum nu l-am mai folosit la aceasta reteta.
 

LUCIA  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 17:49  

Re: Clatite de conopida

Da o sa incerc si eu imi place conopida ff mult.Dar nu stiu ce este acela fenicul.Nici nu stiu daca aici unde sunt eu exista asa ceva.daca nu,incerc fara.Sper sa iasa bune aceste clatite.Va multumesc ptr.reteta.
 

Ioana  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 17:59  

Re: Clatite de conopida

unde sunteti mai exact ca sa va pot spune daca exista fenicul?
 

LUCIA  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 18:19  

Re: Clatite de conopida

Sunt in Italia.
 

Ioana  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 18:24  

Re: Clatite de conopida

in italia feniculul se numeste finocchio, sigur l-ati vazut, arata asa [link]
sigur gasiti si seminte, italienii obisnuiesc sa le foloseasca ca sa condimenteze carnatii si porchetta. probabil i-ati si simtit aroma dar nu v-ati dat seama, nestiind ce este. are o aroma ca de anason.
 

LUCIA  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 18:29  

Re: Clatite de conopida

DA ACUM STIU.sIGUR CA AM VAZUT.aM SI GATIT DAR ESTE PREA AROMAT.VA MULTUMESC.
 

Ioana  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 18:32  

Re: Clatite de conopida

da, este aromat, si bulbul si semintele. dar daca folositi semintele macinate in cantitati mici vor da doar un iz placut mancarurilor. abia daca veti identifica ce este.
Oricum, clatitele ies sigur bune si fara fenicul, le-am facut asa de multe ori.
 

LUCIA  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 18:41  

Re: Clatite de conopida

OK .VA MULTUMESC.
 

Maria  acum 11 luni - 17 Noiembrie 2014 21:00  

Re: Clatite de conopida

Sigur voi face dar ma gandesc sa le fac in cuptor ,
sa ung tava cu putin unt......dar cand voi incepe sa mananc ....dupa post.
Ced ca pot fi servite si garnitura.
Multumesc Ioana,multumesc.
 

Ioana  acum 11 luni - 18 Noiembrie 2014 09:38  

Re: Clatite de conopida

sigur merg si la cuptor, nu vad de ce nu, doar sa le intorci la mijlocul timpului de coacere.
 

Cristina  acum 11 luni - 18 Noiembrie 2014 11:57  

Re: Clatite de conopida

M-ai dat gata ! Nu am facut niciodata clatite din conopida ( ca de altfel nici cu varza, decat dupa ce ai postat reteta) si par delicioase. Abia astept sa le fac, ai mei vor fi sigur incantati. Merci !
 

Silvia  acum 11 luni - 18 Noiembrie 2014 12:05  

Re: Clatite de conopida

Sigur sunt bune cu fenicul,nu am facut ,dar voi face cat mai curand.
 

Ioana  acum 11 luni - 18 Noiembrie 2014 17:03  

Re: Clatite de conopida

vesel sper sa-ti placa la fel de mult, cristina.
 

alin pogan  acum 11 luni - 18 Noiembrie 2014 18:09  

Re: Clatite de conopida

Sigur ingredientul secret e DRAGOSTEA!!!
 

dorina  acum 3 zile - 22 Septembrie 2015 08:32  

Re: Clatite de conopida

sunt un deliciu......putin spus.
Ioana, cum fierbi pe aburi? ai ceva vas special , ceva sita unde asezi legumele si pe partea de jos pui apa.????...
banuiesc...
multumesc vesel
 

Ioana  acum 3 zile - 22 Septembrie 2015 09:28  

Re: Clatite de conopida

dorina, inainte aveam un aparat special de fiert pe aburi, dar era foarte mare ca volum. ceva in genul asta: [link]

acum am Thermomixul [link] care are un cos mic de abur (pentru cantitati mai mici de legume) si un cos mare (cel de deasupra).

dar exista si site speciale pe care le pui pe oala, ai acelasi efect, plus e mai ieftin: [link]
 

Dana  acum 11 minute - 25 Septembrie 2015 20:57  

Re: Clatite de conopida

Am gresit ceva, nu stiu ce - nu le puteam nici forma in mana...nu stiu, poate trebuia mai mult ou? A fost un dezastru ...desi cred ca ar fi fost bune, gustul compozitiei era bun..
 

Ioana  acum 3 minute - 25 Septembrie 2015 21:05  

Re: Clatite de conopida

nu le-ai putut forma in sensul ca nu stateau legate sau era prea moale aluatul?
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus