Conopida coapta

Categorii: Retete garnituri, Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete ieftine, Retete la cuptor, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete simple

 

Conopida coapta
Pinterest

O garnitura pe cat de simpla pe atat de gustoasa! Puteti folosi si alte mirodenii daca doriti.

Ingrediente
Conopida coapta

1 conopida mare (cca 1 kg)
100 gr unt
1 lingurita rasa ierburi provence
1/2 lingurita cimbru uscat
sare, piper

Preparare
Conopida coapta

  1. Conopida o desfacti buchetele mici intr-un castron larg.
  2. Topiti untul si adaugati mirodenii in el, plus sare si piper dupa gust. Turnati amestecul peste conopida si amestecati bine, sa fie toate buchetelele acoperite.
  3. Puneti hartie de copt intr-o tava si asezati conopida intr-un singur strat. Dati la cuptor la 220C pentru 45 minute. Intoarceti-o o data, sa se rumeneasca pe ambele parti.
 
Conopida coapta - Untul cu mirodenii

1. Untul cu mirodenii

Conopida coapta - Conopida in tava de copt

2. Conopida in tava de copt

Conopida coapta - Conopida coapta

3. Conopida coapta


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 

 

 

angela  acum 6 ani - 24 Iunie 2008 19:27  

Re: Conopida coapta

acum fac si eu ,am sa o servesc cu salsa tzaztziki
 

Ioana  acum 6 ani - 25 Iunie 2008 10:18  

Re: Conopida coapta

cum a iesit?
 

angela  acum 6 ani - 25 Iunie 2008 20:21  

Re: Conopida coapta

pai am mancat-o eu pe toata!era o conopida mai mica ....am lasat putin pt. Dani dar dupa aceea am mancat-o eu si pe aia , daca nu a venit la masa cand l-am chemat eu!cu tzatziki e o nebunie!Grazie!f. buna
 

NINA  acum 6 ani - 26 Iunie 2008 18:24  

Re: Conopida coapta

TZATZIKI ESTE FORTE BUN AM FOST IN GRECIA SI MANCAM TOT TIMPU,CONOPIDA COAPTA NU AM FACUT DAR AM SA INCERC SA FAC SA VAD CUM VA IESI,SUNT CURIOASA,MI-A VENIT O POFTA ACUMA CUM AM VAZUTO.
 

Ioana  acum 6 ani - 26 Iunie 2008 20:03  

Re: Conopida coapta

Avem si reteta de tzatziki aici [link], foarte bun si racoritor, daca vrei sa o incerci, se face repede. Conopida coapta merge bine si cu un piept de pui la gratar.
 

gyongyi  acum 6 ani - 28 Iunie 2008 17:35  

Re: Conopida coapta

mamaaa , ce bunatate , Ioanaaaa.
 

Ioana  acum 6 ani - 29 Iunie 2008 17:02  

Re: Conopida coapta

imi place conopida si cautam si eu alte metode de a o pregati, in afara de fiarta si gratinata... asta a fost un experiment reusit
 

monica  acum 6 ani - 22 August 2008 11:47  

Re: Conopida coapta

super reteta! Am facut o portie dimineata,seara a trebuit sa fac iar:si sotul si fiica au vrut repetir vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 22 August 2008 12:09  

Re: Conopida coapta

monica, ma bucur ca v-a placut vesel
 

Angel  acum 6 ani - 23 Ianuarie 2009 14:45  

Re: Conopida coapta

incercati si conopida pane cu sos de usturoi vesel numai ca se lasa conopida in apa rece cu sare 20 de minute,apoi se fierbe 5-10 minute,se desfac buchetele si se pregateste compozitia de snitele eu am improvizat putin si pun in compozitie un catel de usturoi ras si 2 lingurite de sos de soia vesel se prajesc in ulei,se servesc cu un sos de usturoi cu smantana vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 23 Ianuarie 2009 15:17  

Re: Conopida coapta

imi place si pane! de altfel imi place conopida sub orice forma, numai sa nu fie extrafiarta cum se serveste in multe restaurante romanesti
 

ligia fofeldea  acum 5 ani - 18 Septembrie 2009 20:31  

Re: Conopida coapta

si mie imi place mult conopida! ioana iti multumesc pentru reteta: o sa o incer negresit . Felicitari si multumim din sufelt pentru .... imi e pofta
 

Ioana  acum 5 ani - 19 Septembrie 2009 14:31  

Re: Conopida coapta

cu placere vesel
 

Flory  acum 5 ani - 8 Octombrie 2009 02:44  

Re: Conopida coapta

super buna!!!eu am pus ulei in loc de unt, dar a iesit fff buna!multumesc pt reteta!
 

Ioana  acum 5 ani - 8 Octombrie 2009 11:24  

Re: Conopida coapta

cu mare placere flory!
 

Nelly Coman  acum 5 ani - 20 Octombrie 2009 12:48  

Re: Conopida coapta

Acum pragtesc reteta pentru pranz si ma gandeam oare nu as putea sa o fac in loc de unt, cu ulei de masline? Am mai facut cartofi prajiti in cuptor asa, doar stropiti cu un pic de ulei de masline. Ar merge?
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Octombrie 2009 12:54  

Re: Conopida coapta

sigur merge si cu ulei. astept nota vesel
 

Olga  acum 5 ani - 20 Octombrie 2009 14:06  

Re: Conopida coapta

Am vazut ca reteta cere sa acoperim tava cu hartie de copt. Are vreun avantaj in cazul asta hartia de copt fata de folia de aluminiu? (eu de obicei acopar cu aluminiu). Multumesc.
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Octombrie 2009 14:15  

Re: Conopida coapta

mie nu-mi place asa mult cea de aluminiu fiindca daca cumva se lipesc un pic legumele de ea nu le pot dezlipi fiindca se rupe usor si ma trezesc ca manac bucatele de aluminiu. cu hartia de copt n-am avut surprize de genul asta. plus ca am citit ca folia de aluminiu nu e asa sanatoasa, ca la temp. mari devine toxica bla bla... chestii din astea de sanatate... si atunci prefer sa o folosesc cat mai putin.
 

Olga  acum 5 ani - 20 Octombrie 2009 14:20  

Re: Conopida coapta

da stiu, si mie mi se lipeste folia uneori, daca uit sa ii fac "cocoasa" vesel Inteleg ca din punct de vedere al felului in care se coace mancarea din tava daca e acoperita cu hartie e la fel cu folia de aluminiu? ca as renunta bucuroasa la folie! Eu ma gandeam ca poate hartia e mai permeabila si lasa sa mai treaca din aburi si poate se coace diferit mancarea
 

Ioana  acum 5 ani - 20 Octombrie 2009 14:23  

Re: Conopida coapta

cred ca ai inteles gresit, tava se acopera cu hartie de copt si apoi se pune conpida... apoi nu mai acoperi tava cu nimic . am citit si eu textul retetei si e un pic neclara exprimarea, o sa corectez.

eu folosesc hartie de copt pentru tavi si cea de aluminiu pentru a acoperi mancarea din tava daca e cazul. dar aici nu e.
 

Nelly Coman  acum 5 ani - 7 Ianuarie 2010 11:45  

Re: Conopida coapta

Buna Ioana! Pot sa folosesc broccoli in loc de conopida??? Tare as vrea sa fac reteta inca odata, ca tare buna a fost, dar nu am acum conopida! Sau imi poti recomanda alta reteta pentru broccoli? Of, sunt in criza de timp!
 

Ioana  acum 5 ani - 7 Ianuarie 2010 12:05  

Re: Conopida coapta

merge si cui broccoli. buchetelele de broccoli sunt mai mici si mai fragede, se vor face ai repede decat conopida. cred ca 20 min in total e de ajuns si dupa 10 min le amesteci in tava.
 

iulia  acum un an - 21 Noiembrie 2013 19:27  

Re: Conopida coapta

conopida nu trebuie mai intai fiarta?
 

dora01  acum 10 luni - 20 Iulie 2014 12:49  

Re: Conopida coapta

Buna ziua,Ioana!
Vad ca e o pauza cam lunga de la ultimul comentariu si nu stiu daca siteul este valid in prezent.
Intentioneaz sa fac ceafa la gratar si-mi doream o garnitura mai altfel,fara cartofi care nu prea imi plac.In schimb conopida si dovleceul sunt preferatele mele.
Multumesc pentru reteta. vesel
 

dora01  acum 10 luni - 20 Iulie 2014 13:49  

Re: Conopida coapta

Multumesc pentru intelegere.Ster ca acest site sa supravietuiasca.

in mine vei avea un colaborator constant tinand cont de preferinta mea pentru aceasta leguma.

Sper sa ne revedem!
vesel
 

Ioana  acum 10 luni - 28 Iulie 2014 13:28  

Re: Conopida coapta

merci, dora01.
 

dora01  acum 9 luni - 11 August 2014 21:52  

Re: Conopida coapta

Draga Ioana,ador 3 legume:vanata.dovlecelul si conopida.Sunt gata oricand sa le savurez.

Conopida imi place si mie in cuptor,n-am incercat insa cruda.De obicei ii dau un clocot si pe urma o gratinez cu unt,pesmet.smantana si verdeata,marar,cimbru,busuioc sau coriandru.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus