Curry de pui cu unt

Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Reteta Curry de pui cu unt

Cubulete de pui preparate la cuptor inecate intr-un sos fin si cremos.

Reteta e inspirata de aici.

Ingrediente

500 gr pulpe de pui dezosate
800 gr rosii (bine coapte)
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi
2 lingurite garam masala
1 baton scortisoara (de 5 cm)
3 pastai cardamom verde
2 cuisoare
2 foi dafin
1 lingurita zahar
50 ml smantana dulce (pentru gatit)
70 gr caju
50 gr unt
1/2 lingurita kashmiri chili
1/4 lingurita chimion macinat
4 linguri ulei

Marinata

1 lingura cu varf pasta de ghimbir si usturoi
2 linguri iaurt
1 lingura ulei
1/2 lingura kashmiri chili
1 lingurita cu varf garam masala
sare

  1. Se taie pulpele cuburi si se presara cu sare si pasta de ghimbir si usturoi. Se maseaza bine. Se amesteca iaurtul cu ulei, Kashmiri chili si masala si se toarna si acest amestec peste pui. Se maseaza iar bine. Se acopera vasul cu folie si se lasa la marinat, la frigider, pentru 2 ore.
    * Kashmiri chili poate fi inlocuit cu amestec de boia dulce si chili pudra; Kashmiri chili este mediu iute.
  2. Se dau rosiile pe razatoare sau se mixeaza bine intr-un robot pentru a obtine un piure.
  3. Intr-un robot se mixeaza alunele caju pana devin pasta. Daca se incapataneaza sa nu se "lege", adaugati 1 lingurita de ulei si 1 lingura de apa. Mixati pana pasta este foarte fina.
  4. Se pun cubuletele de pui in tava cuptorului cu hartie de copt. Se dau la cuptor, la 200C pentru 10 minute. Se porneste apoi grill-ul cuptorului si se lasa sa se coaca inca 10 minute, pana se rumenesc usor. Verificati-le des sa nu se arda.
  5. Intr-o tigaie larga se incinge uleiul. Se adauga scortisoara, cuisoarele, dafinul, cardamomul (toate intregi), garam masala si pasta de ghimbir si usturoi. Se amesteca bine si se prajesc 1 minut.
  6. Se adauga piureul de rosii, 100 ml apa si sare dupa gust. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu, pana sosul scade binisor. Cand a scazut, scoateti aromele intregi din el.
  7. Mixati bine sosul intr-un blender (sau cu blenderul vertical) pana devine foarte fin.
  8. Adaugati in sos zaharul, pasta de caju si untul si lasati-l pe foc pana acestea se dizolva in sos.
  9. Adaugati smantana, Kashimiri chili si chimionul. Amestecati pana se omogenizeaza si sosul da cateva clocote.
  10. Adaugati cubuletele de pui (care pana acum ar trebui sa fie gata coapte). Amestecati si lasati inca 5 minute la foc mic.
  11. Serviti curry-ul cu extra smantana turnata deasupra si presarat cu coriandru verde sau patrunjel tocat.

Kashmiti chili

Kashmiti chili

Puiul la marinat

Puiul la marinat

Puiul in tava

Puiul in tava

Puiul copt

Puiul copt

Prajim condimentele in ulei

Prajim condimentele in ulei

Sosul cu caju si unt

Sosul cu caju si unt

Adaugam smantana

Adaugam smantana

Adaugam chili si chimion

Adaugam chili si chimion

Adaugam puiul

Adaugam puiul

Comentarii (8)

 

Simona  acum 11 ani - 13 Septembrie 2012 11:13  

Nota 10 pt.acest preparat, care va intra in meniul nostru de week-end ! Langa checul de ciocolata, evident. ;)
 

Ioana  acum 11 ani - 13 Septembrie 2012 13:17  

nota 10 pentru spiritul de aventura! :)
 

Cristina  acum 11 ani - 13 Septembrie 2012 21:32  

Pai... poate ma insel... dar nu-i trecut caju la ingrediente :p
 

Ioana  acum 11 ani - 14 Septembrie 2012 08:29  

l-am uitat! si am verificat reteta de cateva ori... l-am trecut acum si la ingrediente.
 

Andreea  acum 11 ani - 17 Septembrie 2012 13:02  

Ioana, amestecul de condimente garam masala il gasim in magazine?
 

Ioana  acum 11 ani - 17 Septembrie 2012 13:05  

da, se gaseste la magazinele care vand astfel de condimente sau il poti prepara dupa reteta de aici: [link]
 

Ionut  acum 11 ani - 6 Octombrie 2012 16:32  

Am facut si eu reteta , culoarea mi-a iesit la fel , identica cu cea din prezentare.Am respectat cu rigurozitate pasii .Are un miros de mori nu alta.Divin.Cu ocazia asta am descoperit cardamom-ul , cam scump ce e drept ..cateva seminte un plic 28 de lei :)
 

Carmen Proteasa  acum 11 ani - 1 Decembrie 2012 12:22  

Este excelenta reteta. O pregatesc de fiecare data cu placere. Multumesc, Ioana, pentru inspiratie! Site-ul tau este mi-nu-nat!

 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...