Pizza de vinete

Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete rapide Retete simple

Reteta Pizza de vinete

Pizza fara aluat? Desigur. Vezi numai ce repede se prepara aceste felii ingenioase de "pizza".

Ingrediente

1 vanata medie
sos de rosii
mozzarella
parmezan razuit
carnat/salam picant (taiat felii subtiti)
patrunjel, busuioc
putin ulei
sare

Portii: 2

  1. Se taie vanata pe lungime, felii de 1 cm. Se ung feliile cu ulei pe ambele parti.
  2. Se incinge tigaia grill. Se aseaza feliile de vinete in tigaie si se grilleaza pe ambele parti cam 3-4 minute/parte, doar pana prind urme frumoase de gratar (nu trebuie sa fie facute de tot).
  3. Fiecare felie de vanata se presara cu putina sare si se unge cu un strat subtire de sos de rosii. Se aseaza deasupra (pe centrul feliei, ca sa nu curga cand se topeste) cateva feliute nu foarte groase de mozzarella. Se presara cu parmezan razuit. Acum, daca doriti, presarati putin oregano si piper negru peste parmezan.
  4. Se aseaza deasupra felii de carnat picant si se presara inca putin parmezan. Se presara cu un amestec de patrunjel si busuioc tocat marunt.
  5. Se aseaza vinetele in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.
  6. Se coc vinetele la 200C pentru 10 minute. Se porneste grillul (focul sa vina de sus) si se mai coc cateva minute, pana branza se rumeneste usor.
  7. Se servesc calde.

Feliile de vinete pe grill

Feliile de vinete pe grill

Strat de rosii, felii de mozzarella si parmezan

Strat de rosii, felii de mozzarella si parmezan

Felii de carnat si verdeata

Felii de carnat si verdeata

"Pizza" merge la cuptor

"Pizza" merge la cuptor

Pizza de vinete

Pizza de vinete

Comentarii (8)

 

Simona  acum 10 ani - 28 Iunie 2013 13:50  

Mmmm... =P~
 

Lia  acum 10 ani - 15 Iulie 2013 22:09  

am gatit-o ieri dar n-a avut succes cat supa de linte; a zis sotul ca a ramas prea subtire talpa aia de vanata dupa grillare dupa gustul lui; cred ca tu ai feliat-o totusi mai mult de 5mm ca la tine e ok si cred ca am incarcat-o prea mult ca cursese de pe ea cascavalul topit;
pe mine m-a multumit ca am facut-o repede desi mi-am luat buricul degetului pe ustensila aia gen razatoarea Borner a ta, doar ca a mea e model vechi pt feliat si facut cartofi felii sau pai care taie groaznic si noroc cu tine ca mi-ai amintit de ea intr-o postare, acum am scos-o la folosire ca zacea prin camara, ea fiind destinata cica sa fac cartofi pai cu ea dar eu n-am reusit ; la vanata insa a mers brici;
acum stau cu degetul bandajat :)
 

vera  acum 10 ani - 31 Iulie 2013 21:41  

Cred ca este una dintre cele mai bune retete pe care le-am incercat anul asta. Gustul este neateptat iar vinetele mi s-au parut perfecte ca si textura (le-am taiat de 7mm).

Am folosit salam chorizo, care cred ca este putin mai gras. M-am speriat dupa 5 minute cand am vazut cat "sos" era in tava de copt. Am crezut ca am pus prea multa branza insa era doar grasimea de la salam :).
 

anca  acum 10 ani - 24 August 2013 17:09  

in afara de salam, carne pot pune si altceva?
:)
 

hap  acum 10 ani - 15 Septembrie 2013 21:45  

Lia ... tipa cu reteta chiar spune ca trebuie felii de 1 cm ! DOH ! .. nu 5 mm sa faci o varza!
 

mihaela  acum 10 ani - 12 Octombrie 2013 21:11  

=P~ arata foarte bine si cred ca e foarte gustos
 

Mara  acum 9 ani - 29 Ianuarie 2015 22:48  

Pizza fara aluat
 

Ioana  acum 9 ani - 30 Ianuarie 2015 09:07  

varianta cu aluat o gasesti aici [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...