Prajitura de branza cu stafide

Retete cu branza Retete desert Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Prajitura de branza cu stafide

Cea mai simpla prajitura cu branza pe care am facut-o vreodata. E fara blat, fara faina, iese pufoasa si gustoasa.

Ingrediente

500 gr branza proaspata de vaca (bine scursa de zer)
200 gr branza mascarpone
3 oua
100 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
100 gr stafide
30 gr gris
1/2 lamaie
1 priza sare
putin unt si faina pentru tava

  1. Stafidele se inmoaie cu 1/2 ora inainte in rom, sherry sau apa calduta.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu mixerul, impreuna cu zahar si zahar vanilat pana devine ca o crema.
  3. Se adauga branzeturile si se mai mixeaza 1 minut.
  4. Se adauga coaja rasa si sucul de la lamaie, stafidele scurse, grisul si sarea. Se amesteca.
  5. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in trei transe in compozitia de branza, folosind un tel pentru a amesteca usor.
  6. Se unge cu unt o tava de 20 x 24 cm. Se pudreaza cu faina sau biscuiti maruntiti.
  7. Se pune compozitia in tava, se niveleaza, se bate tava de masa sa se aseze uniform. Se coace la 170C timp de 50 minute, pana e usor rumena desupra. Se stinge cuptorul si se lasa 10 minute inauntru. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se poate felia. La servire se poate pudra cu zahar pudra.

Compozitia in tava

Compozitia in tava

Prajitura coapta

Prajitura coapta

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

Mari Ana  acum 10 ani - 30 Aprilie 2013 20:05  

Super cool prajiturica, am super mancat-o! (asta e comentariul fiica-mi). Eu ce as putea sa mai adaug? :) :)
 

Ioana  acum 10 ani - 1 Mai 2013 10:38  

si eu sunt super bucuroasa :) am vazut si poza, ti-a iesit super faina.
 

Ella  acum 10 ani - 8 Mai 2013 22:51  

Multumesc, Ioana, am facut si eu prajitura. Doar cu branza de vaci, fara mascarpone. In prima varianta am pus caise si merisoare uscate si coaja de lamaie. In a doua varianta am pus curmale si merisoare uscate si coaja de portocala. A doua varianta a fost castigatoare (nu-mi plac stafidele in prajituri si de-asta le-am inlocuit).

O observatie: daca branza are totusi zer si nu vreti / nu aveti timp sa o scurgeti, se poate adauga mai mult gris.
 

viki  acum 10 ani - 25 Mai 2013 12:20  

Buna Ioana,,
in loc de brinza dulce banuiesc ca se poate pune ricota? eu aici numai asa ceva pot gasi...corect?gramajul insa...la fel? si mai este nevoie sa pun gris,?avind in vedere ca ricota nu este f.zemoasa?
multumesc!!
 

Mirela  acum 10 ani - 24 Februarie 2014 10:39  

Gustoasa, cred ca va fi varianta mea de pasca fara aluat :P
 

Simona   acum 8 ani - 22 Mai 2015 12:07  

Buna!
Nu vad unde intra mascarponele, se amesteca cu branza?
Multumesc
 

Ioana  acum 8 ani - 22 Mai 2015 13:05  

la pasul 3, o sa scriu branzeturi ca sa fie mai clar ca se adauga si cea proaspata de vaca si mascarponele.
 

Simona   acum 8 ani - 22 Mai 2015 14:04  

da ok, scria branzeturile dar eu nu am remarcat pluralul....scuze
 

Ioana  acum 8 ani - 22 Mai 2015 14:10  

simona, ai citit bine, am modificat eu dupa ce mi-ai semnalat ca nu e clar.
 

Simona   acum 8 ani - 22 Mai 2015 14:29  

aha, multumesc mult
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...