Prajitura cu branza si cacao

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete romanesti

 

Prajitura cu branza si cacao. Imagini pas cu pas pentru prajitura cu branza si cacao
Pinterest

Una dintre marile favorite la capitolul deserturi, vine exact dupa prajitura tavalita.

Eu o fac acum cu unt si cacao de buna calitate si blatul are un gust care aduce cu ciocolata de casa imi e pofta , insa maica-mea o facea pe vremuri cu margarina si tot era buna.

Ingrediente
Prajitura cu branza si cacao

Aluat

400 gr faina alba
250 gr unt la temperatura camerei (sau margarina)
150 gr zahar
3 linguri cu varf cacao
1 galbenus de ou
1 lingurita praf de copt
2-3 linguri smantana

Umplutura

500 gr branza proaspata de vaca
1 plic zahar vanilat
200 gr zahar
2 galbenusuri de ou
2 linguri gris
3 albusuri de ou

Preparare
Prajitura cu branza si cacao

  1. Aluatul: se freaca cu mixerul untul si zaharul timp de 2 minute. Se adauga galbenusul si se mixeaza pana e incorporat.
  2. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se cern. Se adauga in aluat si se amesteca pana devine omogen (eu l-am amestecat cu mana, mi se pare mai usor). Daca aluatul nu se leaga, adaugati cate o lingura de smantana o data, pana obtineti o bila legata.
  3. Impartiti aluatul in doua bucati egale.
  4. Umplutura: se mixeaza branza cu zaharul si galbenusurile pana e omogen. Se adauga grisul si se amesteca iar.
  5. Se bat spuma tare albusurile de ou si se incorporeaza in trei transe in amestecul de branza.
  6. Se unge cu ulei o tava de 20 x 24 cm. Se intinde o bucata de aluat pe fundul tavii (eu l-am intins cu mana pe toata suprafata tavii si apoi l-am nivelat cu o rola, dar puteti folosi si fundul unui pahar).
  7. Se toarna umplutura in tava si se niveleaza.
  8. Restul de aluat se rade pe razatoarea mare, incercand sa il distribuiti egal pe toata suprafata prajiturii.
    * testati aluatul imediat ce l-ati pregatit si daca este usor moale si nu se poate razui, doar puneti-l in frigider intre 30 minute - 1 ora si apoi va fi mai usor de lucrat.
  9. Se coace prajitira la 180C pentru 40 minute.
  10. Se raceste complet, apoi se poate taia.

 

 
Prajitura cu branza si cacao - Aluatul cu cacao

1. Aluatul cu cacao

Prajitura cu branza si cacao - Umplutura de branza

2. Umplutura de branza

Prajitura cu branza si cacao - Foaia in tava

3. Foaia in tava

Prajitura cu branza si cacao - Umplutura in tava

4. Umplutura in tava

Prajitura cu branza si cacao - Restul de aluat razuit

5. Restul de aluat razuit


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 42)  

 

 

 

Simona-Adina Hotea  acum un an - 28 Octombrie 2013 15:38  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Yupiiii ! Ce dor mi-era de-o praji ! vesel vesel vesel
 

Simona  acum un an - 28 Octombrie 2013 17:24  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Ce inseamna cacao de buna calitate?
Intreb ca sa-mi dau seama ce sa cumpar. Multumesc!
 

Ioana  acum un an - 28 Octombrie 2013 17:58  

Re: Prajitura cu branza si cacao

din supermarket cumpar cacao Schmidt [link]

in acest moment folosesc cacao Valrhona (din Franta), este excelenta. [link]

urmeaza sa incerc cacaoa Callebaut care se anunta buna, fiindca am gustat deja produse facute cu ea.
ultimele doua le gasesti doar in deliuri si magazin de ciocolata sau pe net
 

Ioana  acum un an - 28 Octombrie 2013 18:03  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Simona, ridica-ti manecile si la lucru, se face repede. cand am facut prajitura era o verisoara (care nu prea gateste) la mine si mi-a spus: "pai asta o pot face si eu!"
 

Laura Aioani  acum un an - 28 Octombrie 2013 18:44  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Ioana, branza cottage merge? Multumesc
 

Ana-Maria  acum un an - 28 Octombrie 2013 21:57  

Re: Prajitura cu branza si cacao


imi e pofta Cand o sa apara si la noi branza fara lactoza o sa o pregatesc si eu! Mai am de asteptat din cate am vazut pe internet
 

Crina-Crinuta  acum un an - 29 Octombrie 2013 08:44  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Cred ca e foarte gustoasa. Musai trebuie sa o incerc si eu. vesel
 

Ioana  acum un an - 29 Octombrie 2013 10:03  

Re: Prajitura cu branza si cacao

da, si daca e foarte umeda branza mai pune 1 lingura de gris. merge si cu mascarpone, ricotta ...
 

Laura Aioani  acum un an - 29 Octombrie 2013 13:25  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Dar un pic de piure de castane merge in umplutura ? vesel
 

Ioana  acum un an - 29 Octombrie 2013 13:40  

Re: Prajitura cu branza si cacao

cred ca da, castanele se potrivesc si cu cacaoa si cu branza.
sa-ti pastrezi pentru Craciun putin piure de castane (din cel mai ferm), voi face ceva bun cu el vesel
 

Laura Aioani  acum un an - 29 Octombrie 2013 13:45  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Ohhhh...abia astept! Nu-i problema, am mai facut o portie! vesel
 

Mari Ana  acum un an - 29 Octombrie 2013 14:41  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Un timp atat de scurt de pregatire pentru o prajitura atat de buna. vesel Eu am completat cu 100g Mascarpone, nu aveam decat 400g de branza de vaci si musai sa o fac azi... Este chiar un desert de top. Abia astept surpriza cu piure de castane, ingredientul preferat al Teonei.
Pupici de la toti pofticiosii din casa.
 

Tania  acum un an - 29 Octombrie 2013 18:41  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Ce bine arata. Din prima zi cum am vazuto am zis cai urmatoare prajitura ce o fac. Azi am cumparat lapte si am pus sa fac brinza,iar la sfirsit de saptamina o si fac. Iti spun cum a iesit vesel
 

Engi   acum un an - 29 Octombrie 2013 19:46  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Buna Ioana,am o intrebare la prajitura cu branza Si cacao,smantana dulce dau acra? Multumesc..vesel
 

Ioana  acum un an - 30 Octombrie 2013 08:30  

Re: Prajitura cu branza si cacao

oricare tip de smantana. ai nevoie de putina doar cat sa lege aluatul. eu am folosit si una si alta, ce aveam in frigider. maica-mea pune acra.
 

Tania  acum un an - 2 Noiembrie 2013 01:20  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Am facut prajitura azi vesel Yummy!!!! Delicious vesel Multumesc pentru reteta. veselde vriun an iti urmaresc siteu in fiecare zi Ioana (aproape) vesel vreau doar sati multumesc pentru ceia ce faci. Am multe mincaruri favorite de aici. Si inca multe pe lista vesel
 

Olga  acum un an - 2 Noiembrie 2013 15:36  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Am facut si eu prajitura asta acum. Foarte buna, mai buna cand se raceste de tot, dar n-am avut rabdare si am gustat-o si cand era mai calda.

Eu am pus mai putin zahar decat scrie in reteta, si tot mi se pare cam dulce vesel.

Foarte buna indicatia de a adauga smantana, am avut nevoie de ea! Am pus smantana normala, acra.

Multumesc pentru reteta, Ioana!
 

Corina  acum un an - 8 Noiembrie 2013 22:31  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Este super buna si usor de facut.Eu am pus doua vanilii si zahar mai putin. vesel vesel vesel
 

cristina  acum un an - 11 Noiembrie 2013 22:26  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Foarte buna prajitura. Eu am inlocuit pudra de cacao cu pudra de roscove din motive de copil super kinetic si a iesit excelenta. Aaa si am mai pus stafide in branza vesel ca ne plac mult.
 

Ciocan Oaana  acum un an - 25 Noiembrie 2013 16:43  

Re: Prajitura cu branza si cacao

e musai sa pui gris? nu exista un inlocuitor? eu sunt in italia si se gaseste foarte greu aici grisu ...astept un rsp urgent. multumesc anticipat
 

Ioana  acum un an - 25 Noiembrie 2013 17:25  

Re: Prajitura cu branza si cacao

daca e scursa branza poti sa nu adaugi gris
 

Ciocan Oaana  acum un an - 26 Noiembrie 2013 19:36  

Re: Prajitura cu branza si cacao

multumesc frumos! acum vreau sa o fac si euvesel
 

olga  acum un an - 28 Noiembrie 2013 20:35  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Cum se prepara pireul de castane ? ca parca asa reiese din comentarii, ca se prepara in casa.

Multumesc
 

Ioana  acum un an - 28 Noiembrie 2013 21:05  

Re: Prajitura cu branza si cacao

olga, laura l-a preparat in casa. eu il cumpar. in principiu se fierb, se decojesc, apoi se fierb cu putin zahar, rom si lapte/apa. eu cumpar din cel neindulcit, unguresc, impachetat ca untul.
 

olga  acum un an - 30 Noiembrie 2013 18:05  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Multumesc foarte frumos Ioana,nu doar pentru retetele extraordinare ci si pentru pasiunea ta, acuratetea in exprimare care imi usureaza enorm munca si mai mult pentru foarte multe lucruri noi pe care eu le-am invatat.

Esti un om extraordinar. Multumesc.
 

OlgaS  acum un an - 23 Decembrie 2013 09:48  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Buna Ioana,

Spune-mi, te rog, tu cand dai dimensiunea tavilor masori doar fundul tavii sau incluzi si marginile? Am de luat o decizie in functie de raspunsul tau vesel
 

Ioana  acum un an - 23 Decembrie 2013 09:51  

Re: Prajitura cu branza si cacao

doar fundul.
 

rotaru lucia  acum un an - 31 Decembrie 2013 21:49  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Tocmai am scos tava din cuptor.Arata exact ca in poza ta.eu nu am avut nevoie de smantana.multumim pt retete. vesel
 

raluca serban  acum un an - 4 Aprilie 2014 21:30  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Buna seara, vrau sa va spun ca am facut acaeasta prajitura de ziua mea si am dus la birou..........iar colegii mei au papat tot, tot si mi-au cerut si reteta. Este delicioasa si foarte usor de facut. Iar pentru a da pe razatoare aluatul, l-am bagat putin la congelator. Multumesc .... astept si alte retete. O seara buna!
 

pop-vancea olga  acum un an - 13 Aprilie 2014 16:33  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Am si eu reteta asta doar ca a mea ii cu budinca in loc de gris in crema pun si stafide este excelenta dar voi incerca si varianta ta.Multumim pt multitudinea de retete,sant grozave. vesel
 

Ioana  acum un an - 18 Aprilie 2014 17:48  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Ioana la prăjitura asta pot folosi mascarpone în loc de brânză de vaca? Și dacă pot folosi mascarpone mai am nevoie și de gris?
 

Ioana  acum un an - 19 Aprilie 2014 16:40  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Ioana, sigur ar trebui sa iasa si cu mascarpone, desi eu n-am facut niciodata. si da, cred ca poti omite grisul, mascarpone e mai gars si mai bine scurs.
 

Rodica  acum 9 luni - 24 August 2014 15:49  

Re: Prajitura cu branza si cacao

acum am descoperit prajitura , e super, am respectat intocmai reteta si e fantastica vesel
 

Nadira Monica  acum 7 luni - 3 Octombrie 2014 17:47  

Re: Prajitura cu branza si cacao

fffff buna
 

gio  acum 5 luni - 1 Noiembrie 2014 20:54  

Re: Prajitura cu branza si cacao

E super! Nu ma asteptam de la combinatia cacao+branza sa iasa ceva atat de bun! INSA, cateva detalii OMISE: 1. puneti aluatul ce trebuie ras la congelator cateva minute, ca sa nu va prindeti urechile de nervi cand il radeti moale; 2. pt.ca aluatul sa poata fi modelat, la mine a mai fost nevoie de vreo 50- max.100 gr. faina. 3. am pus 3 pachetele zahar vanilat +esenta de vanilie ca sa fie mai aromata branza. Ideea cu vanilia tine de gust, dar in privinta aluatului trebuia mentionat de catre cea care a postat reteta, daca tot impartasiti cu noi retetele, faceti-o cum trebuie!!
 

Ioana  acum 5 luni - 1 Noiembrie 2014 21:02  

Re: Prajitura cu branza si cacao

eu nu racesc acest aluat si mi se rade usor, de aceea nu am specificat. poate din cauza ca imi iese aluatul mai ferm? nu-mi dau seama cat de moale ti-a iesit tie...
ce tip de faina ai folosit? ca sa vad de ce a mai fost nevoie de faina in plus. eu de obicei pun smantana ca sa-l inmoi...
 

laura  acum 5 luni - 7 Decembrie 2014 17:18  

Re: Prajitura cu branza si cacao

Foarte buna. Am facut-o si eu in acest weekend. Am mai adaugat si eu faina ca sa pot da jumatatea prin razatoare. Gustoasa si buna. Multumesc.
 

Dora   acum 3 saptamani - 29 Martie 2015 14:01  

Re: Prajitura cu branza si cacao

aluatul mia iesit fff moale si nu lam putut razali...oare de ce???gustul inca nu stiu ca acum am bagato la cuptor...sper sa fie buna vesel
 

Ioana  acum 3 saptamani - 29 Martie 2015 14:16  

Re: Prajitura cu branza si cacao

ce fel de faina ai folosit? cata grasime avea untul? ai adaugat smantana?

daca astfel de aluaturi cu unt ies un pic moi si nu pot fi razalite le poti baga la frigider intre 30 minute si 1 ora. dupa aceea vor fi usor de razuit. acest lucru nu va afecta rezultatul final.

o sa completez acest sfat la reteta.
 

Dora   acum 3 saptamani - 1 Aprilie 2015 16:09  

Re: Prajitura cu branza si cacao

DA AM PUS UNT NEMTESC FFF GRAS ,AM ADAUGAT SI SMANTANA...PRAJITURA E SUPER BUNA ,DAR NU LAM PUTUT RAZUI!!!vesel vesel
 

Ioana  acum 3 saptamani - 1 Aprilie 2015 16:20  

Re: Prajitura cu branza si cacao

da-l data viitoare la frigider cum am zis.
 

eli  acum 6 zile - 19 Aprilie 2015 00:18  

Merge umplutura de mere rase?

As omite si cacaoa. Vreau sa fac praji de mere cu foaie razuita si as prefera sa fie de pe site-ul tau ceva, sa merg la sigur. Sau sa il iau pe cel de la prajitura razuita cu gem?

Muchos gracias!
 

Ioana  acum 6 zile - 19 Aprilie 2015 17:28  

Re: Prajitura cu branza si cacao

cel de la prajitura cu gem merge perfect. in loc de gem doar pui mere razuite calite cu condimente si o sa iasa perfect.
 
loading

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus