Pui cu legume si branza la tava

Ingrediente

8 pulpe de pui dezosate fara piele (aprox 1 kg)
2 cepe medii
1 ardei gras mare (sau 200 gr ardei colorati rosu, galben, verde)
1 rosie (cca 200 gr; in extra sezon folositi rosii cherry)
1/2 legatura patrunjel
50 gr mozzarella pentru pizza 
50 gr branza cheddar
2 linguri ulei

Condiment

2 lingurite oregano uscat
2 lingurite boia dulce (sau amestec boia dulce si boia afumata)
2 lingurite usturoi granulat
1 lingurita fulgi de chili
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita piper negru rasnit

Sos picant cu iaurt

75 gr iaurt grecesc
35 gr maioneza
35 gr Sriracha
1 catel de usturoi
putin lichid de pe ardei jalapeno murati

Pentru servire

6 lipii libaneze (sau alte wrap-uri preferati; dar tineti cont ca piadinele sunt cele mai calorice)
cuburi de avocado
jalapeno

Bucati: 6
Calorii: 520 cal / bucata
Proteina: 46 gr / bucata
Pret: 11 lei /bucata

Cum se prepara pui cu legume si branza la tava

  1. Preparati condimentul amestecand totul intr-o cescuta.
  2. Taiati pulpele bucati cat o imbucatura (macar in 8 bucati fiecare pulpa). Adaugati 1 lingura de ulei si 4 lingurite din condimentul preparat la pasul 1 si amestecati bine.
  3. Taiati cuburi (nu va straduiti sa fie foarte marunte) ceapa si ardeiul. Adaugati peste ele 1 lingura de ulei si restul de condiment si amestecati.
  4. Rasfirati legumele intr-o tava de aprox 40 x 25 cm (poate fi un pic mai mica, dar nu mai mare pentru aceasta cantitate). dati tava la cuptor la 200C pentru 15 minute.
  5. Adaugati bucatile de pui peste legume, in strat egal, si dati iar la cuptor, tot la 200C pentru inca 30 minute. Puteti folosi programul cu extra-rumenire daca aveti, sau cea sus-jos.
  6. Cat se face carnea, tocati patrunjelul si taiati cubulete rosia. Dati mozzarella si cheddar pe razatoare, dar le pastrati separat. Daca aveti cheddar felii (cele pentru burger), doar rupeti feliile bucati mici.
  7. Cand carnea e facuta si placut rumena, scoateti tava din cuptor. Adaugati rosia, patrunjelul si mozzarella si amestecati bine. Nivelati carnea in tava. Presarati cheddar razuita (sau bucati) peste tot peste stratul de carne.
  8. Introduceti iar tava la cuptor, pe programul grill (240-250C) si lasati undeva intre 3-5 minute, pana cheddar e topita si usor rumena pe alocuri.
  9. Pentru sos amestecati bine iaurtul, usturoiul strivit, maioneza si Sriracha. Ca sa-l subtiati adaugati 2 linguri apa rece sau lichid de pe jalapeno murati.
    * o sa iasa mai mult sos decat e necesar pentru 6 portii
  10. Servire: asezati 3-4 linguri din pui pe o latura a unei lipii. Picurati doar 1 lingurita de sos picant peste. Presarati cubulete de avocado si jalapeno daca doriti. Rulati strans lipia. Serviti cald.
  11. Puiul care ramane in tava se poate reincalzi (cateva minute sub grill pana branza bolboroseste) si e bun pentru alte wrapuri.
    🔥 pentru varianta fit folositi mozzarella si cheddar low fat (cu continut redus de grasimi)

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...