Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor

Reteta Pui cu sos de lamaie coapta si sparanghel

Primesc un pachet surpriza. Deschid pachetul si gasesc o legatura perfecta de sparanghel. Oparesc repede cateva fire sa vad daca chiar e asa fraged cum arata. Chiar e! Apoi aflu de ce, e crescut in Romania, in judetul Mures. Ma gandesc: maine voi face ceva la fel de minunat langa el.

Ingrediente

3 pulpe intregi de pui (sau 6 pulpe inferioare; aprox 800 gr carne de pui cu os)
1/2 lamaie bio
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf unt
2 fire marar
2 fire patrunjel
1 lingura ulei de masline
18 fire sparanghel verde
sare, piper negru, turmeric

Portii: 3

  1. Pulpele se absorb cu servetele si se presara cu sare, piper negru si turmeric. Se adauga uleiul si se maseaza.
  2. Se aseaza intr-o tava/vas termorezistent care le cuprinda una langa alta si in jur ramane putin spatiu.
  3. Se taie lamaia felii subtiri si se aseaza printre si sub pulpe. Se toarna 2 linguri de apa in tava.
  4. Se coace carnea la 200C timp de 45 minute, pana e rumena si pielea crocanta. In acest timp in tava ar trebui sa se fi adunat destul de mult suc de la pui. Daca il gustati, are gustul unei supe concentrate de pui, acrisoara si aromata de la lamaie.
  5. Cat se face puiul puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati sparanghelul. Lasati-l sa se opareasca 1-2 minute (depinde de grosime), apoi il scoateti pe o farfurie. Il presarati cu putina sare.
  6. Se scoate tava din cuptor si se transfera carnea pe platoul de servire. Se scot pe tocator feliile de lamaie coapte.
  7. In sosul ramas in tava se adauga usturoiul strivit, untul si se amesteca. Se adauga apoi verdeturile tocate, lamaile tocate marunt, marunt si se rasneste putin piper negru. Se amesteca iar. Se gusta sosul de sare.
  8. Se toarna sosul peste pulpe. Se aseaza sparanghelul in jurul puiului. Se serveste imediat.

Comentarii (6)

 

Oana  acum 3 ani - 11 Mai 2020 13:37  

O, cum suna reteta asta! Musai sa gasesc sparanghel proaspat saptamana asta... In alta ordine de idei, imi cam dai de lucru cu retetele tale pt 2-3 portii, cand eu gatesc pt 4 persoane. Uneori parca nici vasele nu sunt suficient de mari, ma gandesc cum or face familiile numeroase...

 

Ioana  acum 3 ani - 11 Mai 2020 15:05  

inteleg, in general vasele mele sunt pentru 4 portii.
dar reteta asta e usor scalabila, pui cate pulpe vrei intr-o tava pe masura lor, strecori lamaia printre si coci.
 

Ioana  acum 3 ani - 11 Mai 2020 15:08  

azi dimineata am luat iar 3 legaturi de sparanghel de Reghin.
 

Sandra   acum 3 ani - 15 Mai 2020 18:41  

Am facut ieri reteta. Perfecta! Multumesc mult! A ieist totul exact cum trebuia dar cel mai mult m a incantat aroma lamaiei care spre deosebire de lamaia din.alte retete incercat de a lungul timpului nu a devenit amara in mancare.
 

Rotaru Ramona   acum 2 ani - 19 Mai 2021 16:38  

Buna, Ioana! Multumim ptr reteta.Esti un adevarat parfumier al gusturilor! Am facut reteta seara si am servit-o a doua zi la pranz,sosul ni s-a parut amar. Are legatura cu faptul ca trecusera ore bune de la gatire pana la servire? Te intreb ptr ca intentionez sa o refac ptr o masa festiva. Multumesc frumos! Multa sanatate si spor in toate iti doresc!
 

Ioana  acum 2 ani - 20 Mai 2021 13:20  

poate fi si de la faptul ca l-ai tinut asa mult, imi dau seama ca nu am incercat sa tin asa mult sos cu lamaie coapta sa vad cum se comporta (am folosit ideea si aici:[link]) . e important de asemenea ca lamaia sa nu se prea rumeneasca, mai mult sa "fiarba" in sucul lasat de pui.
dar poate fi si de la lamaia folosita (ideal sa fie lamai mici cu coaja subtire, asa si stratul acela alb-buretos de sub coaja e subtire, el da gustul amar).

ai gustat sosul imediat ce a fost gata? daca era si atunci amar atunci e de la lamaie.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...