Pui cu susan

Categorii: Retete asiatice, Retete de mancaruri cu carne, Retete cu carne de pui, Retete cu putine calorii, Retete rapide, Retete simple

 

Pui cu susan
Pinterest

Este mancarea preferata a sotului meu. Sunt o norocoasa nu? Pot sa-mi rascumpar orice greseala in 15 minute. Atata dureaza pregatirea acestui fel de mancare delicios, in stil chinezesc

Ingrediente
Pui cu susan

500 gr piept pui taiat cuburi sau fasiute
2 ardei taiati fasiute(unul galben, unul rosu pentru aspect)
1 ceapa uscata mica taiata marunt
50 gr susan
2-3 fire ceapa verde
sare, piper
1 lingura sos soya
2 linguri sos de stridii (Oyster sauce; optional)
2 linguri ulei
cateva picaturi ulei de susan (optional)

Preparare
Pui cu susan

  1. Se pune intr-o tigaie mai mare uleiul si ceapa uscata si se lasa 1 minut pana se inmoaie. Apoi adaugam ardeiul si 25gr susan si calim pana se inmoaie ardeiul. Amestecati continuu.
  2. Adaugati cubuletele de pui si prajiti pana e bine facuta carnea.
  3. Adaugati apoi sosul de soia, sosul de stridii si restul de susan si mai lasati un minut la prajit. Sarati si piperati, puneti si putin chili.
  4. Opriti focul si adaugati ceapa verde taiata rondele si uleiul de susan Amestecati si servit cu orez.
 
Pui cu susan - Calim ceapa, ardeii si susanul

1. Calim ceapa, ardeii si susanul

Pui cu susan - Prajim puiul

2. Prajim puiul

Pui cu susan - Gata!

3. Gata!

Pui cu susan - Pui cu susan

4. Pui cu susan


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 47)  

 

 

 

Maria  acum 8 ani - 3 Mai 2008 20:06  

Re: Pui cu susan

Incercati sa preparati pieptul de pui si in urmatorul fel:

intr-o cratita mai mica puneti 250 -300 ml apa si un cub knor sau vegeta(supa trebuie sa acopere complet carnea),dupa doua,trei clocote micsorati focul aproape de tot pana nu mai fierbe supa .Atunci introduceti in supa incet pieptul de pui intreg (netaiat),dar curatat de grasime si pielite...nu amestecati!! Lasati sa stea 7minute (nu mai mult,folositi un ceas,daca sta si 1 min.mai mult carnea devine atoasa si nu mai este suculenta).
Deci dupa exact 7 min. scoateti carnea si o taiati cum doriti cubulete sau fasiute dar e de preferat sa fie bucatile mai mari.Carnea se adauga la urma odata cu sosul de soia si restul de susan (daca aveti adaugati si o 1/2 lingurita ulei de susan)si mai lasati 1 minut la prajit . Sarati si piperati, puneti si putin chili .
Pofta buna din Japonia!

Maria W.
 

Ioana  acum 8 ani - 3 Mai 2008 20:34  

Re: Pui cu susan

Excelent Maria, multumesc! Am retinut modul de preparare si o sa incerc si asa, mai ales ca stand in Japonia dai retete direct de la sursa, nu ca mine cautate pe net. Si sa stii ca spre mare mea bucurie chiar alaltaieri am gasit ulei de susan la Cluj, abia astept sa-l incerc vesel
 

Maria   acum 8 ani - 10 Noiembrie 2008 14:30  

Re: Pui cu susan

Ioana , multumesc frumos in numele tuturor doamnelelor care poate luate de imaginile delicateselor pe care ai permis sa le copiem si sa le incercam , multe dintre noi am uitat sa-ti multumim ! eu iti multumesc in numele gospodinelor care te apreciaza dar au uitat de numele care a cautat si pus la dispozitia noastra retetele ! Te pupa Maria Suceava !
 

Ioana  acum 8 ani - 10 Noiembrie 2008 15:00  

Re: Pui cu susan

important pentru mine e sa va placa retetele si sa pregatiti mancarica buna pentru toata familia vesel dar itzi multumesc, in numele meu si a Angelei si sper sa ne urmaresti in continuare
 

yryna  acum 7 ani - 12 Februarie 2009 09:22  

Re: Pui cu susan

iti multumesc maria pt. reteta sper sa-mi iasa si mie la fel de delicioasa salutari din bacau vesel
 

Mariana  acum 7 ani - 19 Februarie 2009 10:02  

Re: Pui cu susan

'Neata!Ioana!!!am o retinere in a folosi sosul de soia!!!ce se intimpla daca nu folosesc?o catastrofa???(nu imi place gustul)!!!!sa aveti o zi insorita ca si acum aici!!!si bineinteles in sufletelul meu!Salutarii Clujului!!
 

Ioana  acum 7 ani - 19 Februarie 2009 11:48  

Re: Pui cu susan

buna dimineata!
sosul de soia impreuna cu sosuletul care se formeaza in tigaie are un gust bun... dar daca nu-ti place nu are rost sa-l pui... nu-mi trece acum prin cap cu ce l-ai putea inlocui
 

Kitano Ana  acum 7 ani - 5 Octombrie 2009 15:04  

Re: Pui cu susan

Yammy,yammy...tocmai am gatit si eu reteta asta ..diferenta este ca uleiul de susan ..l-am adaugat la gatit nu dupa...a iesit bun rau ..sarumana de reteta..byeeee
 

Ioana  acum 7 ani - 5 Octombrie 2009 16:22  

Re: Pui cu susan

ana, sa-ti fie de bine!
 

catalina  acum 7 ani - 25 Noiembrie 2009 17:09  

Re: Pui cu susan

foarte bun.am facut si un orez picant.
 

Iulia  acum 7 ani - 6 Ianuarie 2010 21:12  

Re: Pui cu susan

Iubesc site-ul, si mancarea bunavesel N-aveti vreun newsletter ceva, gen reteta zilei pe mail? Eu sunt genul ala de tentativa de bucatareasa care gateste numai cu foaia printata de pe internet in brate.
O sa fac pui cu susan, chiar mi-e pofta
 

Raluca Popovici  acum 6 ani - 15 Ianuarie 2010 22:08  

Re: Pui cu susan

vesel) Iulia, exact asa sunt si eu vesel) Ma bucur ca nu sunt singura. Familia asteapta din partea mea ca o reteta sa-mi iasa ori catastrofa, ori delicatesa :D...Multumesc pentru reteta, duminica o fac! Sper sa gasesc ulei de susan. Oricum ar fi gatit, noua ne place pieptul de pui. Multumesc inca o data si astept si alte retete cu pui.
Salutari din Pecica city :D (Arad) :*
 

rodyka  acum 6 ani - 7 Martie 2010 09:03  

Re: Pui cu susan

imi e pofta Da, e delicioasa reteta. Noi obisnuim sa mancam sambata seara la un restaurant chinezesc si din cand in cand mai experimentam acasa ghicind ingredientele vesel Asa ca mai intru pe net sa capat oarece siguranta. Multumiri tuturor care posteaza retete si celor care adauga precizari si comentarii, sunt de real folos.
 

dana  acum 6 ani - 27 Mai 2010 15:15  

Re: Pui cu susan

acum am terminat si eu de gatit acest fel..deci pot sa zic k devine si mancarea mea preferata..am pus si putine ciuperci in orez..o nebunie..;x
 

Puki  acum 6 ani - 9 Iulie 2010 12:11  

Re: Pui cu susan

Am facut ieri. A iesit o minunatie! Multumesc pt reteta!
 

Miha  acum 6 ani - 16 Septembrie 2010 14:24  

Re: Pui cu susan

Yay ma bucur ca am gasit reteta. Exact ce cautam. Eu si piretenul meu suntem inebuniti dupa mancarea asiatica :D Recunosc ca deja am incercat 3 retete de aici, si toate au iesit minunat :D
 

cristi4  acum 6 ani - 3 Decembrie 2010 15:49  

Re: Pui cu susan

...acum am facut reteta...... imi e pofta imi e pofta imi e pofta imi e pofta ....super,super.......multumesc frumos pentru idee!! vesel
 

Adria  acum 5 ani - 10 Mai 2011 17:53  

Re: Pui cu susan

Buna Ioana,

Sosul de stridii este altul decat sosul de peste ? Are un altfel de gust ?
 

Ioana  acum 5 ani - 10 Mai 2011 18:07  

Re: Pui cu susan

da, este altul. are culoarea sosului de soia (adica maro inchis) dar este mai gros, de abia curge din sticla. este putin sarat si putin dulceag. aroma de stridii este subtila, spre deosebire de sosul de peste care are un miros si gust puternic de peste.
 

Mari Ana  acum 4 ani - 21 Martie 2012 21:10  

Re: Pui cu susan

In ultima saptamana am scapat asa de usor facand reteta asta....o zi da, o zi nu. :-) e in top cinci acum. mai vrem retete de genul asta.
 

lara  acum 4 ani - 28 Martie 2012 23:07  

Re: Pui cu susan

am incercat aseara reteta asta si (chit ca n-am avut sos de stridii) a iesit absolut EXCELENTA!!!
Exact gustul pe care-l are la restaurantul japonez favorit!!!
Bine, recunosc, eu am pus mai mult sos de soia dar asta e placerea mea vinovata vesel

mersi Ioana!
 

adela  acum 4 ani - 10 Iunie 2012 18:29  

Re: Pui cu susan

daca esti draguta unde in cluj ai gasit ulei de susan,ca eu tot caut si nu am gasit.Multumesc!
 

Ioana  acum 4 ani - 11 Iunie 2012 11:28  

Re: Pui cu susan

la Cora si Carrefour sigur este. la raionul cu produse internationale. mai gasesti si la magazinele naturiste.
 

nely mony  acum 4 ani - 5 Septembrie 2012 20:31  

Re: Pui cu susan

foarte bun l-am lasat pe sotull meu ca daca il fac eu nu mai mananc cu pofta a iesit foarte bun pofta buna si voua imi e pofta
 

clara  acum 4 ani - 23 Octombrie 2012 15:49  

Re: Pui cu susan

A devenit mancarea preferata si a sotului meu vesel vesel
 

Geanina Cristina Leanca  acum 3 ani - 31 Ianuarie 2013 02:07  

Re: Pui cu susan

excelent ,good job ,l-am incercat foarte bun vesel
 

Maia  acum 3 ani - 29 Iunie 2013 14:17  

Re: Pui cu susan

ador acest gen de mancare :D
pe langa ardei am mai adaugat un morcov mic taiat fasiivesel..le-am ''trantit'' peste orezul facut la steamer...o nebunie imi e pofta
mersi pt retetele minunatevesel
 

Ioana  acum 3 ani - 1 Iulie 2013 10:12  

Re: Pui cu susan

cu placere, Maia.
 

Cristi  acum 3 ani - 6 Iulie 2013 19:45  

Re: Pui cu susan

Am o problema de fiecare data cand gatesc genul asta de mancare: carnea lasa foarte multa apa si nu prea iese prajita ci mai mult fiarta... ca sa se scada trebuie sa las mai mult si ardeiul se inmoaie tare. La fel patesc si cand vreau sa fac vermiceli cu pui si legume.
Folosesc un wok ceramic. de aici sa fie probelma ?
 

Ioana  acum 3 ani - 8 Iulie 2013 10:35  

Re: Pui cu susan

Cristi, in primul rand sa incerci urmatoarele:
1. wokul sa fie super incins inainte de a pune carnea. poti da focul mai mic apoi, daca ti se pare ca se face prea repede.
2. nu inghesui carnea in wok. daca ai wok mai mic, prajeste carnea in ture. e valabil si la legume. apa lasata de ele daca sunt inghesuite nu va avea loc si timp sa se evapore rapid si se va aduna in tigaie, rezultand ceea ce ai patiti si tu.

Daca nu se remediaza problema dupa ce urmezi aceste sfaturi, atunci wokul e de vine intr-adevar. Am facut acum 2 saptamai ceva in vas ceramic si am patit exact ce ai descris, carnea desi nu e era multa in tigaie s-a acoperit instant cu apa si am fiert-o. nu a fost dezastru, ca faceam o tocanita, dar nici nu voi mai folosi acel vas pentru astfel de mancaruri.
 

Diana   acum 2 ani - 8 Martie 2014 21:47  

Re: Pui cu susan

Doamneeee, ce bunatate! Sincer, nu ma asteptam sa fie asa buna! Eu am servit simplu, fara orez pentru ca sunt la dieta (low carb, by the way, te rog, daca stii retete de genul low-carb, fie-ti mila de mine si posteaza-le vesel ) si a fost fenomenal! vesel Multumesc!!!
 

Ioana  acum 2 ani - 10 Martie 2014 11:06  

Re: Pui cu susan

sa-ti fie de bine!
 

diana  acum 15 minute - 12 Ianuarie 2017 14:45  

Re: Pui cu susan

Am gasit site-ul asta.....E copiata reteta ta. Verifica!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus