Pui cu susan

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple

Reteta Pui cu susan

Este mancarea preferata a sotului meu. Sunt o norocoasa nu? Pot sa-mi rascumpar orice greseala in 15 minute. Atata dureaza pregatirea acestui fel de mancare delicios, in stil chinezesc

Ingrediente

500 gr piept pui taiat cuburi sau fasiute
2 ardei taiati fasiute(unul galben, unul rosu pentru aspect)
1 ceapa uscata mica taiata marunt
50 gr susan
2-3 fire ceapa verde
sare, piper
1 lingura sos soya
2 linguri sos de stridii (Oyster sauce; optional)
2 linguri ulei
cateva picaturi ulei de susan (optional)

  1. Se pune intr-o tigaie mai mare uleiul si ceapa uscata si se lasa 1 minut pana se inmoaie. Apoi adaugam ardeiul si 25gr susan si calim pana se inmoaie ardeiul. Amestecati continuu.
  2. Adaugati cubuletele de pui si prajiti pana e bine facuta carnea.
  3. Adaugati apoi sosul de soia, sosul de stridii si restul de susan si mai lasati un minut la prajit. Sarati si piperati, puneti si putin chili.
  4. Opriti focul si adaugati ceapa verde taiata rondele si uleiul de susan Amestecati si servit cu orez.

Calim ceapa, ardeii si susanul

Calim ceapa, ardeii si susanul

Prajim puiul

Prajim puiul

Gata!

Gata!

Pui cu susan

Pui cu susan

Comentarii (34)

 

Ultimele comentarii

clara  acum 11 ani - 23 Octombrie 2012 15:49  

A devenit mancarea preferata si a sotului meu ;) :)
 

Geanina Cristina Leanca  acum 11 ani - 31 Ianuarie 2013 02:07  

excelent ,good job ,l-am incercat foarte bun ;)
 

Maia  acum 10 ani - 29 Iunie 2013 14:17  

ador acest gen de mancare :D
pe langa ardei am mai adaugat un morcov mic taiat fasii:)..le-am ''trantit'' peste orezul facut la steamer...o nebunie =P~
mersi pt retetele minunate:)
 

Ioana  acum 10 ani - 1 Iulie 2013 10:12  

cu placere, Maia.
 

Cristi  acum 10 ani - 6 Iulie 2013 19:45  

Am o problema de fiecare data cand gatesc genul asta de mancare: carnea lasa foarte multa apa si nu prea iese prajita ci mai mult fiarta... ca sa se scada trebuie sa las mai mult si ardeiul se inmoaie tare. La fel patesc si cand vreau sa fac vermiceli cu pui si legume.
Folosesc un wok ceramic. de aici sa fie probelma ?
 

Ioana  acum 10 ani - 8 Iulie 2013 10:35  

Cristi, in primul rand sa incerci urmatoarele:
1. wokul sa fie super incins inainte de a pune carnea. poti da focul mai mic apoi, daca ti se pare ca se face prea repede.
2. nu inghesui carnea in wok. daca ai wok mai mic, prajeste carnea in ture. e valabil si la legume. apa lasata de ele daca sunt inghesuite nu va avea loc si timp sa se evapore rapid si se va aduna in tigaie, rezultand ceea ce ai patiti si tu.

Daca nu se remediaza problema dupa ce urmezi aceste sfaturi, atunci wokul e de vine intr-adevar. Am facut acum 2 saptamai ceva in vas ceramic si am patit exact ce ai descris, carnea desi nu e era multa in tigaie s-a acoperit instant cu apa si am fiert-o. nu a fost dezastru, ca faceam o tocanita, dar nici nu voi mai folosi acel vas pentru astfel de mancaruri.
 

Diana   acum 10 ani - 8 Martie 2014 21:47  

Doamneeee, ce bunatate! Sincer, nu ma asteptam sa fie asa buna! Eu am servit simplu, fara orez pentru ca sunt la dieta (low carb, by the way, te rog, daca stii retete de genul low-carb, fie-ti mila de mine si posteaza-le :P ) si a fost fenomenal! :) Multumesc!!!
 

Ioana  acum 10 ani - 10 Martie 2014 11:06  

sa-ti fie de bine!
 

diana  acum 7 ani - 12 Ianuarie 2017 14:45  

Am gasit site-ul asta.....E copiata reteta ta. Verifica!
 

gabriela  acum 5 ani - 30 Iunie 2018 15:01  

Vin si eu cu o nota de 10 pentru reteta. L-am servit cu cus-cus si salata de varza. ?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...