Salata de morcovi cu piept de pui in Air Fryer
Retete asiatice Retete cu carne de pui Retete salate

Salata pentru o piele stralucitoare vara.
Betacarotenul din morcovi e secretul pielii care straluceste toata vara! Bonus, salata asta nu doar ca-ti face pielea fericita, dar iti aduce si 45g de proteina per portie. Si costa doar 10 lei per portie... chiar nu o poti trece cu vederea.
Ingrediente
300 gr morcovi
300 gr piept de pui
3 cepe verzi
1/2 ceapa rosie medie
1 legatura mica de patrunjel
1 lingura susan prajit (amestec alb si negru, daca aveti; optional)
50 gr arahide prajite si sarate
1 lingura chili oil (+ 1 lingurita sedimente de pe fundul borcanului)
1 lingurita ulei
sare
Dressing
2 linguri sos de soia sarat
2 linguri otet de orez
1/2 lingura ulei de susan
2 catei mici de usturoi
1/2 lingurita zahar
Portii: 2 mari sau 3 mici
Calorii: 511 kcal per portie mare
Pret: 10 RON per portie mare
Cum se prepara salata de morcovi cu piept de pui in air fryer
- Pieptul de pui se taie fasii pe lungime si apoi fiecare fasie se taie transversal fasiute mici. Se presara cu putina sare si 1 lingurita de ulei si se amesteca bine.
- Puiul astfel pregatit se poate sota rapid intr-o tigaie antiaderenta, doar pana isi schimba culoarea peste tot, nu trebuie rumenit.
Sau se poate pregati in Air Fryer astfe: incingeti Air Fryerul la 200C timp de 3 minute. Scoateti sertarul si presarati bucatelele de pui in strat egal. Cele 300 gr de piept de pui intra intr-o singura tura intr-un aparat mediu de 6L cum e al meu. Coaceti puiul la 200C, timp de 4 minute in total. Dupa 2 minute scoateti sertarul, amestecati bucatelele de pui si introduceti iar. Dupa 1 minut, scuturati iar bine sertarul sa se redistribuie puiul. Cand au expirat cele 4 minute, verificati o bucata ca sa va asigurati ca e facut complet, dar moale si deloc rumen. Daca mai trebuie facut, continuati sa coaceti si sa scuturati la intervale de 30 secunde.
* cand pregatiti cantitate mai mare sau daca Air Fryerul vostru e mai mic, puteti ori sa coaceti puiul in 2 ture, ori va trebui sa cresteti timpul de coacere cu 2-3 minute - Scoateti puiul intr-un bol si il lasati sa se racoreasca.
- Intr-o tigaie mica incingeti chili oil si sedimentele si adaugati arahidele strivite in mojar ca sa aveti bucatele mici (e ok daca unele bucati se pulverizeaza). Sotati 2 minute, apoi lasati sa se racoreasca pana pregatiti restul ingredientelor.
* chili oil: gasiti o reteta aici si inca una aici; sau puteti folosi chili oil cumparat din magazinele asiatice sau de aici - Pentru dressing amestecati sosul de soia, otetul de orez, uleiul de susan si usturoiul strivit intr-o cescuta, pana zaharul e dizolvat.
- Intr-un bol larg dati morcovii pe razatoarea mare (eu folosesc acest robot pentru razuit). Presarati putina sare si masati 1 minut.
- Adaugati peste morcovi ceapa verde taiata rondele, ceapa rosie taiata pestisori sau solzisori fini, patrunjelul tocat grob.
- Puneti deasupra bucatelele de pui, susanul si arahaidele cu ulei (retineti 2 lingurite de arahide picante pentru decor).
- Turnati dressingul peste ingredientele din bol. Amestecati totul bine. Lasati sa stea 10 minute, gusturile se vor omogeniza. Impartiti salata in 2 boluri si decorati cu arahidele retinute. Serviti imediat, dar e buna si daca sta o vreme.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email