Salata de rosii cu ceapa

Retete cu legume Retete de post Retete salate

Reteta Salata de rosii cu ceapa

Ieri am facut un simplu steak bavette la gratar si pana a stat el la marinat (doar cu pul biber, putin chimion si putin ulei) am pregatit o salata la fel de simpla cu rosii cherry dulci si ceapa rosie macerata.

Ingrediente

1 ceapa mica rosie (cca 50 gr)
2 rosii mai mici (sau echivalentul in rosii cherry)
1 lime (sau 2-3 linguri suc de lamaie; de la 1/2 lamaie mica)
2 linguri ulei
cateva fire de patrunjel
sare

Portii: 2

  1. Ceapa de taie felii subtiri. Se desfac feliile intr-un bol si se presara cu 1/2 lingurita sare mare. Se amesteca bine si se lasa sa stea 10-15 minute.
  2. Stoarceti bine ceapa in pumn pana stoarceti cat de mult suc se poate din ea. Gustati ceapa, daca e foarte sarata o puteti clati in apa rece si apoi o stoarceti iar.
  3. Puneti ceapa inapoi in bol. Adaugati sucul de la lime (sau lamaie), amestecati si lasati sa stea inca 10-15 minute.
  4. Adaugati uleiul si amestecati.
  5. Taiati rosille felii (rosiile cherry in doua sau patru). Adaugati-le peste ceapa. Amestecati usor si lasati salata sa stea pana o serviti (minim 15 minute, maxim 30 minute). Vasul in care ati pus salata ar trebui sa fie acum plin cu suc delicios cam pana la jumatate.
  6. Inainte de servire adaugati patrunjelul tocat. Dregeti de sare daca e cazul.

Ceapa macerata

Ceapa macerata

Comentarii (6)

 

Cristina  acum 9 ani - 6 August 2014 12:09  

Buna salata, mai ales acum pe canicula, eu ii mai presar putin oregano si un praf de piper.
 

OlgaS  acum 9 ani - 6 August 2014 19:32  

Ioana, de ce ai preferat rosiile cherry si nu pe cele obisnuite?
Si nu inteleg ce faci cu sucul de la ceapa, il arunci?
 

Anamaria  acum 9 ani - 6 August 2014 21:34  

Chiar buna salata de rosii, acum cand se gasesc rosii de gradina. Eu o fac combinata din rosii taiate felii, cu ardei gras , castraveti si ceapa rosie, nechinuita prin stoarcere, pentru ca mananc seara salata, cand nu mai ies din casa. Deasupra rad niste telemea buna si uscata sau cascaval, eventual pun si cateva masline kalamata si patrunjel verde. Mi se pare cea mai buna salata de vara !
 

Ioana  acum 9 ani - 7 August 2014 01:02  

OlgaS, am doua caserole mari cu rosii cherry de la bunica-mea, asa ca ele au prioritate, pana le termin nu cumpar rosii. sucul de la ceapa se arunca.

Anamaria, aceea e salata greceasca, este intr-adevar exceptionala vara. nu macerez ceapa din motive de miros, ci doar pentru ca in unele combinatii se potriveste mai bine asa, iar in altele e mai buna cruda.
 

Hyrra M  acum 9 ani - 9 August 2014 22:01  

Parca ati gati pentru piticii din Alba ca zapada. Ce Dumnezeu de salata e aia cu o ceapa de 50 de grame si doua rosii mititele ? Retete doar ca sa fie vazute !
 

Ioana  acum 9 ani - 9 August 2014 22:11  

ai nimerit-o, chiar suntem doi pitici :)
e o salata garnitura pentru felul principal. 1 rosie cu putina ceapa e perfecta pentru mine langa un gratar de vita. dar poate fi multiplicata cu usurinta de cate ori doresti daca preferi portiile mai mari. eu gatesc doar cat mananc, nu fac risipa doar de dragul pozelor, mai ales ca o salata nu se poate pastra.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...