Salata de varza cu fenicul, portocale si mere
Retete garnituri Retete salate
Crocanta, aromata si usor dulce, aceasta salata e o doza de prospetime care iti ridica instant moralul. Iar daca adaugi si cativa fulgi de migdale si un strop de ulei de masline bun, ai un pranz simplu si plin de energie.
Salata este bogata in fibre si vitamina C, iar daca vrei sa reduci din calorii, scade fulgii de migdale la jumatate (asa "economisesti" 145 calorii).
Reteta am gasit-o aici, am incercat-o si cu dressingul de tahini sugerat, dar nu mi se pare ca se potriveste, acopera prea mult aromele delicate ale fructelor si legumelor, asa ca am preferat sa folosesc doar putin din cel mai bun ulei de masline al meu.
Ingrediente
1/2 varza alba mai mica (sa aveti cca 300 gr tocata)
1/2 fenicul
3 portocale
1 mar (soi dulce si aromat)
50 gr fulgi de migdale
1/2 legatura mica de patrunjel
1 lingura ulei de masline extravirgin
sare
Portii: 2-3
Calorii: 864 kcal
Pret: 14.25 RON
Cum se prepara salata de varza cu fenicul, portocale si mere
- Varza se toaca fideluta cat mai subtire. Se pune intr-un bol, se presara putina sare si se framanta cca 1 minut, pana simtit ca varza se inmoaie si se umezeste.
- Deasupra se adauga feniculul taiat felii cat mai subtiri (cu aceasta razatoare ies cel mai usor).
- Portocalele se curata de coaja si se scot cu un cutit feliile. Pentru mai multe detalii despre cum sa curatati portocalele, urmariti filmuletul de aici. Se pun feliile in bol.
- Marul cu tot cu coaja se taie betisoare subtiri (julienne). Se pune si el in bol.
- Fulgii de migdale se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime, amestecand des doar pana devin usor aurii. Nu lasati fulgii nesupravegheati, se ard usor. Presarati fulgii in bolul de salata, impreuna cu patrunjelul tocat.
- Picurati uleiul peste tot si apoi cu o furculita amestecati totul usor. Dregeti de sare.
- E buna imediat, dar rezista bine/crocanta cateva ore. E buna ca atare, dar si pe post de garnitura langa pui la gratar.
Comentarii (2)
Simona acum 8 minute - 10 Noiembrie 2025 12:02
Buna, Ioana. Multumesc pentru retetea. Ma intrebam cu ce am putea inlocui feniculul, cel mai probabil nu il voi gasi in orasul nostru. MultumescIoana acum 4 minute - 10 Noiembrie 2025 12:06
Buna, Simona! Tulpini de telina (apio) ar merge sau daca nu gasesti incearca cu radacina de telina sa u pastarnac date pe razatoare. Ambele au aroma speciala, ca si feniculul.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email