Salata de varza cu pui si seminte de floarea soarelui
Retete cu carne de pui Retete salate

Salata cu caracter.
Pui fraged gatit rapid in Air Fryer, varza noua crocanta, tahini delicios facut in casa dupa o reteta Ottolenghi si un crunch de seminte cu chili oil – usor picanta, super satioasa si plina de gust.
Ingrediente
300 gr piept de pui
300 varza alba (noua)
2 linguri dressing vietnamez (nuoc cham; gasiti reteta aici)
2 linguri tahini din seminte de floarea soarelui (gasiti reteta aici)
1 lingurita ulei
sare
Crunch de seminte
2 linguri cu varf seminte de floarea soarelui prajite
1 lingurita chili oil (+ 1 lingurita sedimente de pe fundul borcanului; cumparat din magazinele asiatice, sau de aici; sau preparat dupa reteta de aici)
1 lingura cu varf patrunjel tocat fin
Portii: 2
Calorii: 892 cal in total
Proteina: 84 gr in total
Pret: 12.5 RON in total
Cum se prepara salata de varza cu pui si seminte de floarea soarelui
- Pieptul de pui se taie fasii pe lungime si apoi fiecare fasie se taie transversal fasiute mici. Se presara cu putina sare si 1 lingurita de ulei si se amesteca bine.
- Puiul astfel pregatit se poate sota rapid intr-o tigaie antiaderenta, doar pana isi schimba culoarea peste tot, nu trebuie rumenit.
Sau se poate pregati in Air Fryer astfe: incingeti Air Fryerul la 200C timp de 3 minute. Scoateti sertarul si presarati bucatelele de pui in strat egal. Cele 300 gr de piept de pui intra intr-o singura tura intr-un aparat mediu de 6L cum e al meu. Coaceti puiul la 200C, timp de 4 minute in total. Dupa 2 minute scoateti sertarul, amestecati bucatelele de pui si introduceti iar. Dupa 1 minut, scuturati iar bine sertarul sa se redistribuie puiul. Cand au expirat cele 4 minute, verificati o bucata ca sa va asigurati ca e facut complet, dar moale si deloc rumen. Daca mai trebuie facut, continuati sa coaceti si sa scuturati la intervale de 30 secunde.
* cand pregatiti cantitate mai mare sau daca Air Fryerul vostru e mai mic, puteti ori sa coaceti puiul in 2 ture, ori va trebui sa cresteti timpul de coacere cu 2-3 minute - Scoateti puiul intr-un bol si il lasati sa se racoreasca.
- Tocati fideluta fina varza, presarati-o cu f putina sare si o framantati bine timp de 1 minut, doar cat sa scada putin din volum.
- Turnati dressingul vietnamez peste varza si amestecati bine.
- Intr-o crescuta amestecati tahiniul de seminte cu 2-3 linguri de apa adaugata treptat, pana aveti consistenta unei creme fine.
- Turnati tahiniul peste bucatelele de pui si amestecati.
- Acum amestecati varza dreasa cu puiul cremos si rasfirati salata pe un platou.
- Strivit intr-un mojar semintele de floarea soarelui prajite.
- Adaugati-le intr-o tigaie mica infierbantata impreuna cu chili oil si sedimentele. Caliti impreuna 30 secunde de cand incepe sa sfaraie. Adaugati patrunjelul si amestecati.
- Presarati acest amestec crocant peste salata. E buna imediar, dar rezista la frigider pana la 3 zile, fara ca varza sa se inmoaie prea tare. Daca o pastrati la frigider, lasati-o sa revina la temperatura camerei inainte de servire.
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email