Retete Culinare : e-Retete

 

Sarmale de post

Categorii: Retete cu ciuperci, Retete de mancaruri cu legume, Retete de post

 
Sarmale de post. Imagini pas cu pas pentru sarmale de post

Sunt un pic in contratimp cu postul, dar aceste sarmalute le-am pregatit inainte de Rev si cum au iesit tare gustoase, desi era doar o improvizatie rapida din niste ciuperci ratacite in frigider, meritau sa fie postate pe site.

Ingrediente pentru Sarmale de post

1 varza murata
150 gr bulgur fin
300 gr ciuperci proaspete
3-4 linguri nuca tocata marunt din cutit
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingurita boia dulce
2 lingurite pudra de ciuperci
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita chili (sau 1/2 lingurita harissa)
1/2 legatura patrunjel
100 ml bulion
3-4 fire cimbru uscat
1 lingurita vegeta de casa
4 linguri ulei masline
sare, piper

Bucati: 20

Sarmale de post - Preparare

  1. Desfaceti cca 15 foi de varza de pe capatana si le taiati in doua daca sunt mari. Le curatati de cotorul tare de pe mijloc si le fierbeti in apa timp de 20 minute.
  2. Bulgurul il acoperim cu apa fierbinte si lasam 10-15 minute sa stea si sa se umfle.
    * vezi aici mai multe detalii despre bulgur si cum se prepara
  3. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins. Cand e moale, oprim focul si adaugam boiaua, usturoiul strivit si sare si piper dupa gust.
  4. Adaugam ciupercile taiate cubulete marunte, bulgurul (care intre timp a absorbit toata apa), cimbru, nucile, pudra de ciuperci, chili si patrujelul tocat marunt. Amestecam bine. Gustati de condimente si mai adaugati daca este necesar.
    * pudra de ciuperci o adaugati doar daca nu folositi ciupercile proaspete de padure; eu am folosit champignon, de aceea am adaugat pudra
  5. In foile de varza oparite (racorite un pic ca sa se poata manevra) impachetam sarmalele, punand cate o lingura de umplutura pe fiecare foaie.
    * pentru incepatori, vedeti aici cum se impacheteaza sarmalele usor
  6. Pe fundul oalei asezam frunze de sarmale tocate fin. Deasupra aranjam sarmalele. Acoperim cu un alt strat de varza tocata, punem cimbrul si turnam bulionul. Turnam apa amestecata cu vegeta naturala cat aproape sa le acopere (cca 2 1/2 cani). Punem o farfurioara peste sarmale si le apasam un pic sa se acopere de apa.
  7. Fierbem pe aragaz cu capac, la foc mai mare pana incep sa fiarba si apoi dati pe mediu spre mic, inca cca 35 minute. Verificati sa fie fiarta varza, umplutura sigur va fi fiarta in acest timp.

 
Click pe imagini pentru a mari

Umplutura
Umplutura
Impachetam sarmalele
Impachetam sarmalele
Bulion si cimbru
Bulion si cimbru
Sectiune
Sectiune

 

5 7

 

 

Retete similare 

Sarmale cu pasat Sarmale sparte
Sarmale cu pasat Sarmale sparte
Sarmalute in foi de vita Sarmale
Sarmalute in foi de vita Sarmale

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Sarmale de post"

 

Comentarii

gemola  acum 4 ani 8 Ianuarie 2010 16:49  

Re: Sarmale de post

Minunat!
Niciodata n-am folosit bulgur.
Deobicei calesc mult morcov ras impreuna cu ceapa, pun si orez si condemente si cu asta umplu foile de varza. "Carnivorii" nici nu si-au dat seama ca e fara carne!
 

Ioana  acum 4 ani 8 Ianuarie 2010 17:04  

Re: Sarmale de post

salut gemola si La multi ani!
trebuie sa incerci bulgurul este foarte foarte bun. si in plus are fibre multe, ajuta la digestie. este foarte bogat in minerale: mg, zn, se, fier... il gasesti sigur in Cluj noi am mancat de dinainte de Craciun pana acum 2 kg de bulgur
 

gemola  acum 4 ani 8 Ianuarie 2010 19:27  

Re: Sarmale de post

Nu am cautat niciodata, dar sigur gasesc, ca sunt multe magazine naturiste... Ma si duc zilele astea sa caut.
 

ildi  acum 4 ani 8 Ianuarie 2010 21:19  

Re: Sarmale de post

oare daca le pun niste porumb maruntit de la cutie, are ceva? si niste morcov ras, ce zici?
p.s. pt ce e nuca pusa, ii da vreun gust mai asa?...
 

mia  acum 4 ani 27 Ianuarie 2010 17:35  

Re: Sarmale de post

bulgur pt. cunoscatori este pasatul
adica boabe de porumb macinate mai mare

foarte bune ies sarmalele cu el
 

Ioana  acum 4 ani 27 Ianuarie 2010 18:24  

Re: Sarmale de post

bulgurul nu e pasat! bulgurul e bob de grau sau mei macinat mare. nu bob de porumb, care intr-adevar la noi se numeste pasat
 

mihaela breoi  acum 3 ani 7 Iunie 2010 11:38  

Re: Sarmale de post

sarmale cu ciuperci conserva sau proaspete incercat-i nu vet-i regreta sant super de delicioase cu mamaliga noi facem mai rar de post dar bine fetita vrea mult cu zmantana noi santem plecat-i de 3 ani in spania dar am pastrat reteta mamai de acasa.
 

crasmaru   acum 3 ani 3 Decembrie 2010 09:28  

Re: Sarmale de post

sarmalele de post sunt f bune. Am preparat si eu cu nuca ,zici ca sunt cu carne
(nu le deosebesti pe alea cu carne de astea cu nuca).Incercati si nu veti regreta!
 

gabygabytza98  acum 3 ani 4 Decembrie 2010 16:34  

Re: Sarmale de post

la noi in zona moldovei se foloseste bulgurul mai aLES LA SARMALE E BAZA LOR AM I NCERCAT ACEASTA RETETA SI E NEMAIPOMENITA CHIAR SI LA BAIETELUL MEU DE 2 ANISORI IA PLACUT FELICITARI
 

oana   acum 2 ani 22 Septembrie 2011 10:45  

Re: Sarmale de post

chiar azi o sa le pun in practica
 

nela  acum 2 ani 19 Decembrie 2011 12:28  

Re: Sarmale de post

incercati si sarmale in foi de varza cu stafide de post.sunt delicioase.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS