Retete Culinare : e-Retete

 

Supa de legume

Categorii: Retete din Italia, Retete cu legume, Retete cu putine calorii, Retete ieftine, Retete simple, Retete de supe si ciorbe

 

Supa de legume. Imagini pas cu pas pentru supa de legume

Minestrone alla genovese: hranitoare, cu multe vitamine si ieftina. Pe langa legumele folosite de mine, in funtie de sezon si de ceea ce aveti in frigider in momentul in care doriti sa o preparati, puteti sa puneti si altele: vinete, conopida, broccoli, fasole verde pastai, gulie, ardei etc. In functie de timpul de fierbere le adaugati in supa de la inceput sau in transa a doua. Si pesto este obligatoriu, fiindca da o aroma incredibila si doar asa isi merita numele de "alla genovese".

Ingrediente pentru Supa de legume

1 morcov
1 ceapa galbena
1 praz
1 tulpina telina
1 cartof mare
2 rosii decojite
1 mana hribi uscate
1 dovlecel
4 linguri mazare (proaspata sau congelata)
4 linguri fasole fiarta
2 maini spanac (cca 50 gr)
1/4 varza mica (cca 150 gr)
o mana de paste de orice fel (eu am pus 40 gr taietei)
2 linguri pesto (preparat in casa sau cumparat)
50 ml ulei masline
sare, piper

Portii: 10

Supa de legume - Preparare

  1. Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime.
  2. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc la foc mic legumele de mai sus pana se inmoaie ceapa.
  3. Se acopera totul cu 2 cani de apa, adaugam rosiile taiate cubulete, 1 lingurita de sare, piper si lasam sa fiarba cu capac, tot la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
  4. Ciupercile uscate se acopera cu apa fierbinte si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se scurg bine de apa si se taia marunt.
  5. Se taie dovlecelul cubulete la fel ca si celelalte legume. Se taie varza fideluta fina. Spanacul se lasa intreg, doar se spala si se curata de codite daca e un spanac mai batran.
  6. Se adauga restul legumelor (dovlecelul, fasolea, mazarea, spanacul, varza, ciupercile), inca 2 1/2 cani de apa (cat sa fie acoperite toate legumele), sare dupa gust (eu am mai pus 1 1/2 lingurite rase sare) si se continua fierberea inca 30 minute, tot cu capac, tot la foc mic. In ultimele 5 minute adaugati taieteii.
    * in functie de tipul pastelor pe care-l folositi, cititi timpul de fierbere de pe pachet si adaugati-le in supa cu acel timp inainte; taieteii mei aveau timpul de fierbere 5 minute.
  7. Adaugati pesto, amestecati si opriti focul.

 
Click pe imagini pentru a mari

Prima tura de legume la fiert
Prima tura de legume la fiert
Restul legumelor
Restul legumelor
Adaugam restul legumelor in supa
Adaugam restul legumelor in supa

 

5 43

 

 

Retete similare 

Minestrone Supa de pui cu legume si orez
Minestrone Supa de pui cu legume si orez
Supa de cartofi si broccoli cu carnati Supa picanta de pui cu ciuperci
Supa de cartofi si broccoli cu carnati Supa picanta de pui cu ciuperci

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Supa de legume"

 

Comentarii

karameluka  acum 4 ani 15 Martie 2010 10:58  

Re: Supa de legume

te-am votat cu draga inima . mult succes!!
meriti din plin !
 

Ioana  acum 4 ani 15 Martie 2010 15:30  

Re: Supa de legume

Mult succes.
In supermaket se gasesc hribi?
 

Ioana  acum 4 ani 15 Martie 2010 15:32  

Re: Supa de legume

da, la Cora
 

elena ivascu  acum 4 ani 15 Martie 2010 19:24  

Re: Supa de legume

Vad ca si in retetele tale Ioana a inceput sa vina primavara si ma bucur nespus.Eu personal astept cat mai multe retete de salate
 

Ioana  acum 4 ani 15 Martie 2010 23:11  

Re: Supa de legume

Multumesc mult.Super! Cum am timp ma pun pe treaba
 

Ioana  acum 4 ani 16 Martie 2010 14:40  

Re: Supa de legume

elena, maine avem salata le alternez, ca sa pot sa pun si retetele de Pasti.
 

antonia  acum 3 ani 17 Mai 2010 14:58  

Re: Supa de legume

desi am doar 16 ani...am incercat foarte multe retete de aici...pacat ca nu imi mege cuptorul bine...totusi nu stiu de ce(e luat in 2009)..in fine...vreau sa spun ca ai niste idei minunate si gustoase in acelasi timp:D..pop:*
 

lapola  acum 3 ani 23 Iulie 2010 21:45  

Re: Supa de legume

mmmmmmmmm ce bun!
 

maria  acum 3 ani 24 Septembrie 2010 11:00  

Re: Supa de legume

Buna Ziua!
Intamplator am dat de aceste retete care sunt de primavara.
E interesanta supa aceasta si cred ca e foarte gustoasa..
Pentru cine e amator de sfacla as dori sa dau o reteta de bors de sfacla.
Mai intai fierb sfecla in coaja cam o ora si ceva, pana se inmoaie - deci cand intra furculita in sfecla. In timp ce fierbe sfecla pregatesc legumele pe care le tai cubulete: un morcov, 1/2 telina, o ceapa taiata marunt. Cand legumele sunt aproape gata, pun un cartof taiat cubulete si apoi sfecla fiarta, cojita si rasa pe razatoarea cu ochiuri mari. Mai las sa fiarba putin, cat sa se inmoaie si cartoful si borsul sa aiba o culoare rosie si apoi pun bors de putina, dupa gust putin leustean si gata.
Se serveste cu smantana sau iaurt.
Bineinteles ca se pune si ceva sare in timpul fiertului. Nu e nevoie de multa sare, si nici de vegeta.
Pofta Buna!
 

iulia  acum 3 ani 28 Ianuarie 2011 17:47  

Re: Supa de legume

Se gasesc hribi si la Billa.
 

crisdia  acum 3 ani 6 Martie 2011 18:37  

Re: Supa de legume

e incredibil de buna! nu mi-ar fi trecut prin cap sa pun pesto in supa nici intr-o mie de ani. ador bucataria italiana si araba. sunt jocuri de arome.
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 18 Iulie 2011 09:45  

Re: Supa de legume

daca nu gasesc ciuperci uscate,pot sa pun ciuperci proaspete?sau sa nu pun deloc??
 

Ioana  acum 2 ani 18 Iulie 2011 10:00  

Re: Supa de legume

da, poti pune ciuperci proaspete. dar sa le adaugi cu doar 15-20 minute inainte de a finaliza supa.
 

Roxanna Mika  acum 2 ani 18 Iulie 2011 10:12  

Re: Supa de legume

multumesc mult de raspuns si mai ales de sfat.eu sunt incepatoare,fac mancare de cateva luni si am gatit numai si numai retetele de aici
inca o data,multumesc si felicitari pentru tot ce faci :*
 

Branisteanu Andreea  acum 14 ore 6 Aprilie 2014 19:49  

Re: Supa de legume

Buna Ioana, vroiam sa te intreb pot pune si Pleurotus in loc de hribi? Multumesc, seara faina!
 

Ioana  acum un minut 7 Aprilie 2014 09:50  

Re: Supa de legume

sigur ca da, poti pune alte ciuperci. atentie insa unele ciuperci inegresc supa, nu stiu daca si pleurotus, dar daca da, atunci sa stii de la ce e.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS