Supa de legume

Retete din Italia Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de legume

Minestrone alla genovese: hranitoare, cu multe vitamine si ieftina. Pe langa legumele folosite de mine, in funtie de sezon si de ceea ce aveti in frigider in momentul in care doriti sa o preparati, puteti sa puneti si altele: vinete, conopida, broccoli, fasole verde pastai, gulie, ardei etc. In functie de timpul de fierbere le adaugati in supa de la inceput sau in transa a doua. Si pesto este obligatoriu, fiindca da o aroma incredibila si doar asa isi merita numele de "alla genovese".

Ingrediente

1 morcov
1 ceapa galbena
1 praz
1 tulpina telina
1 cartof mare
2 rosii decojite
1 mana hribi uscate
1 dovlecel
4 linguri mazare (proaspata sau congelata)
4 linguri fasole fiarta
2 maini spanac (cca 50 gr)
1/4 varza mica (cca 150 gr)
o mana de paste de orice fel (eu am pus 40 gr taietei)
2 linguri pesto (preparat in casa sau cumparat)
50 ml ulei masline
sare, piper

Portii: 10

  1. Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime.
  2. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc la foc mic legumele de mai sus pana se inmoaie ceapa.
  3. Se acopera totul cu 2 cani de apa, adaugam rosiile taiate cubulete, 1 lingurita de sare, piper si lasam sa fiarba cu capac, tot la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
  4. Ciupercile uscate se acopera cu apa fierbinte si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se scurg bine de apa si se taia marunt.
  5. Se taie dovlecelul cubulete la fel ca si celelalte legume. Se taie varza fideluta fina. Spanacul se lasa intreg, doar se spala si se curata de codite daca e un spanac mai batran.
  6. Se adauga restul legumelor (dovlecelul, fasolea, mazarea, spanacul, varza, ciupercile), inca 2 1/2 cani de apa (cat sa fie acoperite toate legumele), sare dupa gust (eu am mai pus 1 1/2 lingurite rase sare) si se continua fierberea inca 30 minute, tot cu capac, tot la foc mic. In ultimele 5 minute adaugati taieteii.
    * in functie de tipul pastelor pe care-l folositi, cititi timpul de fierbere de pe pachet si adaugati-le in supa cu acel timp inainte; taieteii mei aveau timpul de fierbere 5 minute.
  7. Adaugati pesto, amestecati si opriti focul.

Prima tura de legume la fiert

Prima tura de legume la fiert

Restul legumelor

Restul legumelor

Adaugam restul legumelor in supa

Adaugam restul legumelor in supa

Comentarii (18)

 

Ultimele comentarii

maria  acum 13 ani - 24 Septembrie 2010 11:00  

Buna Ziua!
Intamplator am dat de aceste retete care sunt de primavara.
E interesanta supa aceasta si cred ca e foarte gustoasa..
Pentru cine e amator de sfacla as dori sa dau o reteta de bors de sfacla.
Mai intai fierb sfecla in coaja cam o ora si ceva, pana se inmoaie - deci cand intra furculita in sfecla. In timp ce fierbe sfecla pregatesc legumele pe care le tai cubulete: un morcov, 1/2 telina, o ceapa taiata marunt. Cand legumele sunt aproape gata, pun un cartof taiat cubulete si apoi sfecla fiarta, cojita si rasa pe razatoarea cu ochiuri mari. Mai las sa fiarba putin, cat sa se inmoaie si cartoful si borsul sa aiba o culoare rosie si apoi pun bors de putina, dupa gust putin leustean si gata.
Se serveste cu smantana sau iaurt.
Bineinteles ca se pune si ceva sare in timpul fiertului. Nu e nevoie de multa sare, si nici de vegeta.
Pofta Buna!
 

iulia  acum 13 ani - 28 Ianuarie 2011 17:47  

Se gasesc hribi si la Billa.
 

crisdia  acum 13 ani - 6 Martie 2011 18:37  

e incredibil de buna! nu mi-ar fi trecut prin cap sa pun pesto in supa nici intr-o mie de ani. ador bucataria italiana si araba. sunt jocuri de arome.
 

pishkot  acum 12 ani - 18 Iulie 2011 09:45  

daca nu gasesc ciuperci uscate,pot sa pun ciuperci proaspete?sau sa nu pun deloc??
 

Ioana  acum 12 ani - 18 Iulie 2011 10:00  

da, poti pune ciuperci proaspete. dar sa le adaugi cu doar 15-20 minute inainte de a finaliza supa.
 

pishkot  acum 12 ani - 18 Iulie 2011 10:12  

multumesc mult de raspuns si mai ales de sfat.eu sunt incepatoare,fac mancare de cateva luni si am gatit numai si numai retetele de aici :)
inca o data,multumesc si felicitari pentru tot ce faci :*
 

Branisteanu Andreea  acum 10 ani - 6 Aprilie 2014 19:49  

Buna Ioana, vroiam sa te intreb pot pune si Pleurotus in loc de hribi? Multumesc, seara faina!
 

Ioana  acum 10 ani - 7 Aprilie 2014 09:50  

sigur ca da, poti pune alte ciuperci. atentie insa unele ciuperci inegresc supa, nu stiu daca si pleurotus, dar daca da, atunci sa stii de la ce e.
 

ConstantinV  acum 7 ani - 7 Martie 2017 20:01  

Gasesc la piata tulpina de telina?
Spanacul se caleste si NU se pune la fiert in apa!!! Se pune intreg doar daca este spanac tanar (baby spinich).
 

Ioana  acum 7 ani - 8 Martie 2017 10:37  

tulpini de telina (apio) gasesti in piata doar in zona importatorilor sau la supermarketuri.
nu vad nici un motiv sa nu fierbi spanacul, acesta isi va lasa toate vitaminele in supa.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...