Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete la cuptor Retete cu carne de vitel sau vita

Reteta Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Chiftele fragede si garnitura aferenta pregatite impreuna la cuptor. Doar simplu si bun!

Ingrediente

Cartofi cu ardei la cuptor

1 kg cartofi noi
1 ardei gras rosu (sau kapia)
1/4 legatura patrunjel
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
150 ml supa de pui (sau apa)
100 ml sos de rosii in stil grecesc
sare, piper negru

Chiftele

300 gr carne tocata de vita
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita chili
1/4 lingurita chimion (cumin)
1 lingurita boia dulce
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita menta uscata (sfaramata)
2 linguri ulei
1 ceapa medie (50 gr)
1 felie paine alba (50 gr)
lapte
1 rosie

Portii: 4

  1. Pentru chiftele se pune painea la inmuiat in lapte. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine foarte moale. Se adauga ceapa peste carnea tocata impreuna cu toate condimentele si painea (scoasa din lapte dar nu o scurgeti foarte tare). Se amesteca pana la omogenizare. Se face o chifteluta mica din acest amestec si se prajeste in tigaia in care ati calit ceapa. Gustati chifteluta prajita si vedeti daca condimentarea e buna (mai ales la sare).
  2. Impartiti amestecul de carne in 4 bucati egale si dati-le forma aplatizata (ca la hamburgeri) pentru a se coace uniform. Puneti chiftelele la frigider pana aveti nevoie de ele. Pot fi formate cu cateva ore inainte.
  3. Curatati de coaja si taiati catofii noi rondele. Taiati ardeiul cubulete. Tocati patrunjelul si ceapa marunt. Usturoiul se taie felii.
  4. Amestecati toate cele de mai sus intr-un bol larg. Condimentati cu sare si piper negru si turnati uleiul si sosul d rosii. Amestecati bine. Puneti legumele intr-o tava termorezistenta incapatoare.
  5. Turnati supa incet, pe marginea tavii, ca sa nu spele legumele de condimente.
  6. Dati tava la 200C pentru 20 minute.
  7. Asezati chiftelele deasupra si puneti cate o felie de rosie pe fiecare chiftea.
  8. Coaceti inca 20 minute.
  9. Serviti cald.

Amestec chiftele

Amestec chiftele

Formam chiftelele

Formam chiftelele

Cartofii cu ardei in tava

Cartofii cu ardei in tava

Dupa 20 minute adaugam chiftelele

Dupa 20 minute adaugam chiftelele

Gata!

Gata!

Repede, ca ramaneti fara!

Repede, ca ramaneti fara!

Comentarii (19)

 

Ultimele comentarii

Sabina  acum 9 ani - 1 Iulie 2014 14:54  

Mersi de raspuns.
 

Ioana  acum 9 ani - 1 Iulie 2014 15:03  

spor Sabina, sa-mi spui si mie cum ti-a iesit!
 

Gina  acum 8 ani - 12 Martie 2016 22:52  

Am facut reteta in seara aceasta, am mancat cu cea mai mare pofta! Cel mic de un an si doua luni a dansat pe scaunel in timp ce papa, face asa doar cand ii place tare ceea ce mananca! Multumim pentru retetele minunate!
 

Ioana  acum 8 ani - 13 Martie 2016 12:02  

cu mare draga, Gina! sa va fie de bine!
 

Andrrea  acum 6 ani - 13 Iunie 2017 18:53  

Nustiu de ce dar mie nu imi ies niciodata chiftele la cuptor. Carnea ramane cruda mereu
 

Ioana  acum 6 ani - 14 Iunie 2017 10:38  

la ce temperatura le pui si cat timp le lasi?
 

Flori vld  acum 5 ani - 14 Iunie 2018 22:08  

Mie mi-au iesit chiftelele foarte uscate...:( in rest buna mancarea..fara chiftelele mele
 

Ioana  acum 5 ani - 15 Iunie 2018 09:25  

Flori, ti-ai tocat singura carnea sau era cumparata?
carnea de vita poate fi slaba, asa ca atunci cand o toci acasa trebuie sa ai grija sa adaugi si bucata cu grasime (de obicei toc ceafa de vita si piept). pe de alta parte, carnea tocata cumparata e de obicei suficient de grasa pt asa ceva.
 

Flori vld  acum 5 ani - 18 Iunie 2018 13:33  

Am tocat o la macelarie..m-am gandit eu ca e putin slaba poate si am pus niste ulei insa nu m-a ajutat..data viitoare o sa adaug si putina grasime..m-am gandit ca o fi de la ou, ca nu era mentionat si nu am adaugat?insa cred ca oul este sa lege ..mersi oricum
 

Ioana  acum 5 ani - 18 Iunie 2018 13:36  

da, e importanta bucata de carne pe care o toci. miezul de paine inmuiat in apa/lapte ajuta, dar daca carnea nu e grasa nu e suficient pentru a o face la cuptor.

aici gasesti o proportie de carne tocata care merge bine la cuptor. dupa cum vezi adauga 1/3 piept de porc care e mare parte grasime. [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...