Curry de naut

Categorii: Bucataria indiana, Retete de mancaruri cu legume, Retete fara gluten, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Curry de naut
Pinterest

Naut in sos picant de rosii si ceapa din nordul Indiei, Punjab. Se numeste Punjabi Chole si este preferatul fratelui meu.

Ingrediente
Curry de naut

200 gr naut uscat (sau 500 gr naut fiert)
2 cepe rosii
4 rosii din conserva + 1 lingura suc de pe ele
1 ardei iute rosu (sau dupa gust, in functie de cat de picanta doriti mancarea)
1 lingurita ghimbir razuit pasta
1 lingurita usturoi strivit (cca 7-8 catei)
1 lingura iaurt gras (grecesc 10%)
1 lingurita susan prajit macinat (il macin in masina de cafea)
1/2 lingurita turmeric
1 1/2 lingurita garam masala macinata
1/2 lamaie mica
3 linguri ulei
sare

Condimente intregi

1 foaie dafin
10 boabe piper negru
2 pastai cardamom verde
2 cuisoare
1 bucata de 1 cm baton scortisoara

Portii: 3

Preparare
Curry de naut

  1. Pentru garam masala macinata folositi acest amestec pe care l-am folosit si la Baingan Bharta.
  2. Daca folositi naut uscat, se fierbe dupa instructiunile de aici. Se scurge. Daca nautul vostru este gata fiert, cantariti 500 gr. Se retine apa in care a fiert nautul, veti avea nevoie de ea la preparea sosului. Nautul poate fi fiert cu cateva zile inainte.
  3. Intr-un robot se pune ceapa taiata bucati, rosiile, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Se mixeaza pana aveti o pasta cat mai fina.
  4. Intr-o cratita/tigaie mai larga se incinge uleiul. Se adauga condimentele intregi si se prajesc 1 minut, pana incep sa miroasa frumos.
  5. Se adauga pasta de legume din robot. Se clateste robotul cu putina apa si se toarna peste pasta. Se fierbe sosul cu capac cam 5 minute. Se ridica capacul si se continua fierberea, amestecand des acum, pana sosul scade si arata uscat, apropae ca nu mai are lichid (cca 10 minute).
  6. Se adauga iaurtul, susanul macinat, turmericul si masala macinata. Se adauga sare dupa gust si sucul stors de la 1/2 lamaie mica.
  7. Se stinge totul cu 2 polonice din apa in care a fiert nautul. Se fierbe cu capac 10 minute, pana sosul scade usor si uleiul de aduna pe margine.
  8. Se adauga nautul, se mai completeaza cu putina apa de pe naut, astfel incat sosul sa nu fie foarte gros (am pus 1/2 polonic) si se fierbe cu capac inca 10 minute. Se drege de sare.
  9. E bun cald, decorat cu patrunjel sau coriandru verde, feliii de ceapa si rosii, alaturi de orez basmati sau paine indiana.
 
Curry de naut - Pasta de legume

1. Pasta de legume

Curry de naut - Pasta prajita

2. Pasta prajita

Curry de naut - Se adauga aromele, iaurt si apa de pe naut

3. Se adauga aromele, iaurt si apa de pe naut

Curry de naut - Se adauga naut

4. Se adauga naut


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 9)  

 

Bharta de vinete

10 Iulie 2015

Bharta de vinete

Curry de pui cu unt

13 Septembrie 2012

Curry de pui cu unt

Curry de pui

6 Iunie 2011

Curry de pui

 

 

josephinnejose  acum 5 luni - 29 Octombrie 2016 15:50  

Re: Curry de naut

Naunt in sos picant vesel ai scris naunt din gresealavesel
 

Olga  acum 5 luni - 30 Octombrie 2016 13:43  

Re: Curry de naut

Cand pun rosiile?
 

Ramona  acum 5 luni - 30 Octombrie 2016 15:09  

Re: Curry de naut

As putea folosi in loc de naut, pui sau altfel de carne.Si ai putea sa ne prezinti o reteta cu prepelita.Multumesc.
 

Ioana  acum 6 luni - 31 Octombrie 2016 10:01  

Re: Curry de naut

mi s-au impleticit degetele pe tastatura de la lipsa de gluten vesel
 

Ioana  acum 6 luni - 31 Octombrie 2016 10:04  

Re: Curry de naut

le mixezi la inceput, cu ceapa si restul. am completat.
 

Ioana  acum 6 luni - 31 Octombrie 2016 10:05  

Re: Curry de naut

aici gasesti curry cu carne de pui: [link] sau [link] sau [link]
 

Andra  acum 3 ore - 24 Martie 2017 09:49  

Re: Curry de naut

imi e pofta Absolut demential. As putea manca toata ziua.
 

Ioana  acum o ora - 24 Martie 2017 11:29  

Re: Curry de naut

ma bucur, Andra. sa incerci si bharta de vinete! este la fel de bun si se foloseste aceeasi masala.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus