Retete Culinare : e-Retete

 

Peste cu sos Veracruzana

Categorii: Retete cu legume, Retete de mancaruri cu legume, Retete din Mexic si Tex-Mex, Retete cu peste si fructe de mare, Retete din America de Sud si Centrala

 

Peste cu sos Veracruzana. Imagini pas cu pas pentru peste cu sos veracruzana

O explozie de arome acest sos mexican, special pentru peste. Mi-a luat cateva luni sa-l "bibilesc", dar aseara am reusit sa-l fac exact cum mi-l imaginam. Pana ajung in Mexic, nu am de ales, ma hranesc cu visuri. Dar ce vis frumos si colorat! Uitati-va numai la el!

Ingrediente pentru Peste cu sos Veracruzana

2 pesti intregi (dorada am folosit eu; sau file-uri de peste)

Sos veracruzana

1 ceapa
2 catei usturoi
1 ardei gras rosu copt (retineti sucul pe care-l lasa cand il curatati)
3 rosii din conserva (+ 3 linguri din bulionul in care au fost conservate)
1 ardei iute murat (+ 1 lingura otet in care a fost murat)
1 lingura capere
12 masline
1/2 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita cimbru uscat
1/4 legatura patrunjel
1 foaie dafin
1 bucata scortisoara (de 1 cm)
1 cuisor
100 ml vin alb sec
3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 2-4

Peste cu sos Veracruzana - Preparare

  1. Preparam sosul: se caleste ceapa in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut.
  2. Se stinge cu vin, se adauga dafinul, scortisoara si cuisorul. Se fierbe inca 2 minute, pana vinul scade la jumatate.
  3. Se adauga rosiile strivite cu furculita (impreuna cu bulionul) si se mai fierbe 2 minute. Se adauga 150 ml apa si se aduce la fierbere. Se pune capacul si se fierbe timp de 10 minute, la foc mediu.
  4. Se adauga ardeiul copt taiat patrate nu foarte mici (si sucul de pe el), ardeiul iute intreg (si sucul de pe el), maslinele, caperele (desarate, daca e cazul), patrunjelul tocat fin, cimbrul si oregano, sare (!atentie la sare, maslinele si caperele sunt sarate) si piper. Se mai adauga inca 100 ml apa si se aduce la fierbere. Se pune capacul si se mai fierbe 10 minute.
  5. Pestele daca e intreg se cresteaza in cateva locuri pe o parte, se presara cu sare si piper si se da la cuptor la 200C timp de 20 minute (daca e dorada la 500 gr bucata; sau adaptati timpul dupa tipul si marimea pestelui folosit). Daca pestele e file, il presarati cu sare si piper negru, il tavaliti prin faina, il scuturati bine si apoi il prajiti pe ambele parti intr-o tigaie antiaderenta in care ati adaugat foarte putin ulei. Daca doriti o varianta sanatoasa, fara prajeli, puteti pune file-urile direct in sosul fierbinte, acoperiti cu capac si lasati intre 5-10 minute sa se faca.
  6. Puneti pestele/fileurile intr-o tava si turnati sosul fierbinte peste el.

 
Click pe imagini pentru a mari

Ceapa "stinsa" cu vin
Ceapa "stinsa" cu vin
Adaugam rosiile
Adaugam rosiile
Adaugam restul ingredientelor
Adaugam restul ingredientelor
Sosul e gata
Sosul e gata
Turnam sosul pe peste
Turnam sosul pe peste

 

5 9

 

 

Retete similare 

Ciorba de peste Ciorba de peste a la grec
Ciorba de peste Ciorba de peste a la grec
Somon la tigaie Peste cu legume la cuptor
Somon la tigaie Peste cu legume la cuptor

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Peste cu sos Veracruzana"

 

Comentarii

Andrei  acum un an 21 Mai 2012 12:09  

Re: Peste cu sos Veracruzana

Bv Ioana din nou ne surprinzi foarte placut cu o reteta gusoasa si rapida totul arata excelen!Diseara o voi incerca dar cu o stiuca!
 

Monica Mihaly  acum un an 21 Mai 2012 17:06  

Re: Peste cu sos Veracruzana

yummmiiii
 

Andreea  acum un an 22 Mai 2012 14:06  

Re: Peste cu sos Veracruzana

Wow, ce gust are sosul acesta! am facut pestele aseara, insa cu file fiindca nu aveam altceva in casa. a iesit foarte, foarte, fooooarte bun! cu siguranta voi repeta reteta dar cu peste proaspat. Ioana, multumesc pentru reteta!
 

Ioana  acum un an 22 Mai 2012 14:24  

Re: Peste cu sos Veracruzana

cu placere! sunt de aceeasi parere, sosul este o minune
 

nela  acum un an 24 Mai 2012 16:27  

Re: Peste cu sos Veracruzana

arata super sosul.
 

angelo  acum un an 12 Februarie 2013 11:53  

Re: Peste cu sos Veracruzana

Nu l-am pregatit inca ,dar dupa cum e reteta cred ca e mai mult decat bun.si retetele sunt f bine detaliate si explicate.Nu mai punem faptul ca imi place pestele f. mult.Bravo!
 

Gabriela Muller  acum 10 ore 10 Mai 2014 23:53  

Re: Peste cu sos Veracruzana

Nu am avut tilmp sa coc ardeiul asa ca l-am adaugat cu rosiile. Nu stiu cum ar fii fost cu ardei copt dar si-asa a iesit foarte gustos. M-am gindit ca pot face sosul si fara peste, doar adaug o conserva de fasole gigantica (lima beans) sau fasole rosie. Foarte bun oricum, multumes!
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS