Retete Culinare : e-Retete

 

Prajitura Snickers

Categorii: Retete desert, Retete de Craciun, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete romanesti

 

Prajitura Snickers. Imagini pas cu pas pentru prajitura snickers

Blat simplu cu nuca acoperit cu o crema caramel cu nuca prajita. Este una dintre retetele de prajituri aparute imediat dupa Revolutie, pentru a simula celebrele batoane Snickers.

Ingrediente pentru Prajitura Snickers

Blat

7 albusuri de ou
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
200 gr nuca macinata
70 gr faina (3 linguri)
1 plic praf de copt

Crema caramel

7 galbenusuri de ou
70 gr zahar praf
150 gr zahar
200 gr unt
200 gr nuca prajita

Prajitura Snickers - Preparare

  1. Se bat albusurile spuma cu o priza de sare. Cand e deja spuma alba (dar moale), incepeti sa adaugati zaharul treptat, pe marginea vasului, continuand sa mixati, pana adaugati tot zaharul. Trebuie sa obtineti o spuma alba lucioasa, dar ferma, care sta pe tel.
  2. Adaugati in spuma nuca macinata, amestecand usor cu o paleta sau un tel. Adaugati la final faina amestecata cu praf de copt si amestecati iar usor, de jos in sus cu telul.
  3. Puneti aceasta compozitie intr-o tava(30x22cm)cu hartie de copt. Nivelati cu dosul unei linguri.
  4. Coaceti blatul la 170C timp de 20-25 minute (testati cu o scobitoare, sa iasa curata). Lasati blatul sa se raceasca complet.
  5. Nuca pentru crema se prajeste in cuptor, apoi se freaca intr-un prosop sa se duca mare parte din coji. O tocati maruntel, cu cutitul sau dati cateva blitzuri scurte in robot.
  6. Pentru crema, bateti galbenusurile cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie galben-pal, groasa (2-3 minute).
  7. Puneti zaharul tos intr-o craticioara si topiti-l pe foc mic. Dupa ce s-a topit lasati-l sa se caramelizeze, pana prinde o culoare similara cu coniacul si vedeti ca fumega usor deasupra. In acel moment incepeti sa adaugati treptat untul cubulete. Amestecati pana tot untul e adaugat si dizolvat.
  8. In timp de compozitia de zahar ars si unt fierbe, amestecati continuu in ea si cu o mana turnati in fir subtire crema de galbenusuri. Veti obtine o compozite spumoasa. Dupa ce ati terminat de adaugat crema, mai fierbeti aceasta compozitie timp de 2 minute, veti simti ca se ingroasa un pic si culoarea se inchide usor.
  9. Luati crema de pe foc si adaugati nuca prajita maruntita. Lasati crema sa se racoreasca, in acest timp se va intari.
  10. Pe blatul rece intindeti uniform crema caramel. Presarati crema cu ciocolata razuita.
  11. Dati prajitura la frigider, crema caramel se va intari si se va felia mai usor.

 
Click pe imagini pentru a mari

Blatul copt
Blatul copt
Nuca prajita pentru crema
Nuca prajita pentru crema
Galbanusurile frecate cu zahar
Galbanusurile frecate cu zahar
Caramelizam zaharul
Caramelizam zaharul
Adaugam untul
Adaugam untul
Adaugam galbenusurile crema
Adaugam galbenusurile crema
Adaugam nuca maruntita
Adaugam nuca maruntita
Intindem crema pe blat
Intindem crema pe blat
Presaram cu ciocolata
Presaram cu ciocolata

 

5 24

 

 

Retete similare 

Prajitura cu nuca fara gluten Prajitura simpla cu fructe de padure
Prajitura cu nuca fara gluten Prajitura simpla cu fructe de padure
Prajitura Ochelari Buturuga de Craciun
Prajitura Ochelari Buturuga de Craciun

O persoana a incarcat o fotografie cu "Prajitura Snickers". Vezi fotografia

 

Comentarii

Maria  acum 6 luni 5 Decembrie 2013 14:12  

Re: Prajitura Snickers

Multumim.....de reteta.....excelenta....
 

Anda  acum 5 luni 5 Decembrie 2013 15:21  

Re: Prajitura Snickers

Oare galbenusurile nu vor coagula cand vor fierbe?" Exista sub acest vreo atentionare?
 

Ioana  acum 5 luni 5 Decembrie 2013 15:35  

Re: Prajitura Snickers

exact la asta ma gandeam si eu inainte de a le turna in caramel dar apoi mi-am adus aminte de siropul fierbinte care se toarna peste albusurile spuma cand faci bezea italia si mi-am facut curaj si a mers bine. singura atentionare e sa amesteci neintrerupt in oala cat torni crema de galbenusuri. daca nu te poti coordona, poate te ajuta cineva si-ti toarna crema. doar la asta am fost eu atenta.
 

Tania  acum 5 luni 6 Decembrie 2013 16:26  

Re: Prajitura Snickers

hmm, usor si cind te gindesi nuca ,caramel... pare si delicios o facem neaparat de sarbatori din astea reteti colictionez eu de creciun Thank you Ioana. Merry Christmas.
 

Daniela Sandina  acum 5 luni 6 Decembrie 2013 17:02  

Re: Prajitura Snickers

multumesc. o s ao incerc cu prima ocazie. cred ca este foaret buna
 

gina   acum 6 luni 16 Decembrie 2013 11:54  

Re: Prajitura Snickers

Buna Ioana
Vreau sa te intreb daca crema dupa ce s-a racit mai poate fi intinsa pe blat, deoarece as vrea sa fac prajitura de Craciun si cu caramelul asta.....sa nu dau gres(ca poate nu am priceput cum sta treaba) multumesc
 

Flo  acum 6 luni 23 Decembrie 2013 10:00  

Re: Prajitura Snickers

Din experienta mea, crema nu mai poate fi intinsa dupa ce se raceste dar poate Ioana are vreo idee cum se poate aduce din nou la o stare cat de cat mai lichida.
 

Ioana  acum 6 luni 23 Decembrie 2013 10:03  

Re: Prajitura Snickers

Flo, ai dreptate, crema trebuie intinsa dupa ce e racorita, altfel se intareste.
 

Codruta  acum 6 luni 28 Decembrie 2013 12:50  

Re: Prajitura Snickers

am incercat-o de Craciun...e un deliciu
mie mi-a iesit perfect cu toate ca sunt la inceput cu prajiturile
multumesc Ioana!
 

alexandra  acum 6 luni 30 Decembrie 2013 11:11  

Re: Prajitura Snickers

e super buna
 

luminita  acum 5 luni 20 Ianuarie 2014 13:01  

Re: Prajitura Snickers

cred ca e f buna,dar pt o tava normala trebuie dublate cantitatile,asa-i?la reteta asta tava e 30x22
 

Ioana  acum 5 luni 20 Ianuarie 2014 13:07  

Re: Prajitura Snickers

da, 30 x 22 cm si nu iese foarte gros blatul.
 

luminita  acum 5 luni 21 Ianuarie 2014 11:37  

Re: Prajitura Snickers

Scuzati-ma,dar tot nu imi este in clar raspunsul dvs.Pot aceleasi cantitati sa le pun in tava normala,adica mi se pare o reteta pt o tava mare,normala,30x22 este f mica,dar si sa dublez cantitatile mi se pare f mult.Multumesc,scuze,dar vreau sa o fac in weekend.multumesc mult
 

Ioana  acum 5 luni 21 Ianuarie 2014 13:41  

Re: Prajitura Snickers

Luminita defineste "tava normala". de fapt da-mi dimensiunile tavii tale si-ti spun ce cantitati a merge.
 

Gabriela  acum 4 luni 25 Ianuarie 2014 16:41  

Re: Prajitura Snickers

Buna, am o tava de 31x32 cm, daca folosesc exact cantitatile din reteta oare nu va iesi prea subtire blatul? Ce si cat ar trebui in plus? Multumesc!
 

Ioana  acum 4 luni 25 Ianuarie 2014 17:54  

Re: Prajitura Snickers

gabriela, pentru tava ta trebuie sa adaugi inca jumatate din fiecare ingredient. adica o sa ai 10 albusuri, 300 gr zahar, 300 gr nuca, 105 gr faina etc...
 

Ramona   acum 3 luni 8 Februarie 2014 19:35  

Re: Prajitura Snickers

Este o prajitura super buna. Multumesc pentru reteta!
 

Adina  acum 2 minute 27 Mai 2014 14:34  

Re: Prajitura Snickers

Excelenta....a disparut imediat de pe masa . Chiar daca nestiind cat trebuie sa tin nucile in cuptor, le-am ars :D...iar crema s-a prelins...poate nu am tinut-o suficient la frigider. Oricum, musafirii au fost incantati si au cerut si ptr acasa ))
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS