Salata de mazare, cartofi, sparanghel si dressing de menta cu nuca

Retete cu cartofi Retete cu legume Retete de post Retete salate

Reteta Salata de mazare, cartofi, sparanghel si dressing de menta cu nuca

Vestitoarea primaverii.

Acum am folosit cartofi rosii si mazare congelata, dar in curand vor fi disponibili cartofii noi si mazarea proaspata.

Ingrediente

500 gr cartofi pentru salata (sau cartofi noi)
150 gr mazare (congelata sau proaspata)
4-5 fire sparanghel
ceapa verde mica (chives)
sare, piper, chili

Dressing de menta si nuca

20 gr menta (cca 5-6 fire bogate)
30 gr nuca (cam o lingura buna)
6 linguri ulei masline
3 linguri suc de lamaie

Portii: 2-3

  1. Cartofii se curata si se taie felii pe lung (in 2, 4 sau 6, depinde de marime; cartofii noi mici pot fi lasati intregi). Se fierb in apa cu sare pana sunt facuti.
  2. Mazarea se fierbe separat in apa cu sare. Daca folositi mazare congelata adaugati si sparanghelul curatat si taiat in 3-4 bucati. Vor fierbe impreuna aprox. 5 minute. Daca folositi mazare proaspata, aceasta va fierbe in 15-20 minute, asa ca adaugati sparanghelul doar in ultimele 5 minute de fierbere.
  3. Se scurg cartofii si se pun intr-un bol. Se scurge mazarea si sparanghelul si se pun peste cartofi (retineti cateva linguri de apa de pe mazare, poate e nevoie la dressing de ea). Se presara cu sare, piper si chili daca doriti. Se lasa sa se racoreasca pana e gata dressingul.
  4. Puneti frunzele de menta intr-un robot impreuna cu nuca, uleiul de masline si sucul de lamaie. Mixati bine. Daca e prea gros adaugati putina apa si mixati iar sa obtineti un dressing care curge usor de pe lingura.
  5. Turnati dressingul peste legume impreuna cu ceapa verde taiata marunt si amestecati usor. Dregeti de sare si suc de lamaie.

Comentarii (14)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 14:48  

da, mararul face si el casa buna cu cartofii si mazarea. e o alta optiune. doar ca eu in ultima vreme m-am indragostit de combinatiile cu menta si o pun in multe mancaruri, fac tot felul de combinatii. de exemplu imi place la nebunie supa crema de cartofi, cea de linte si cea de dovlecei cu menta. sau painea asta n-ar fi la fel fara acele frunzulite de menta: [link]
in general nu pun multa menta la felurile principale, doar cat sa le invioreze putin, reteta asta e cea mai bogata in menta.
 

paula  acum 10 ani - 21 Februarie 2014 22:55  

buna ioana!te astept si eu de o vreo cateva zile deoarece te-am intrebat ceva in legatura cu ciocolata de casa si astept raspuns cand ai timp.multumesc frumos
 

ionas florin  acum 10 ani - 22 Februarie 2014 17:15  

Pare interesanta.O sa o fac si eu.Multumesc.Asteptam cu nerabdare noi retete de la tine .Pentru asta, iti doresc multa ,multa sanatate.
 

Anamaria  acum 10 ani - 23 Februarie 2014 14:17  

Voi incerca si eu menta in combinatie cu cartofii, mazarea si lintea. Cred ca e buna. Mi-am cumparat deja un ghiveci frumos cu menta, pacat ca va trebui sa-i rup frunzulitele. Merci mult si astept cu nerabdare si alte provocari culinare.
 

seo  acum 10 ani - 23 Februarie 2014 20:06  

mi se pare o idee interesant, probabil un gust desavarsit
 

Simona  acum 10 ani - 24 Februarie 2014 17:58  

Ioana, te rog sa ne spui cum alegi sparanghelul... Eu am mereu retineri in a-l cumpara. Ma tem ca va fi prea lemnos. Nu stiu sa-l aleg. Daca ne poti ajuta, te rog! Multumesc!
 

Ioana  acum 10 ani - 25 Februarie 2014 15:28  

cel mai simplu, iei un fir si-l indoi. daca se rupe usor (ca pastaile, care se rup rapid daca sunt crude) e crud. te uiti la sectiunea rupta si se vede daca e lemnos (are franjuri, ruptura nu e dreapta). iar mugurii de pe varf sa fie fermi, adunati pe varf, nu moi, ofiliti si ingalbeniti. astea sunt valabile pentru sparanghelul verde.
din cel alb eu una n-am reusit sa aleg ceva comestibil, de fiecare data a fost amar ca pelinul... a ajuns la gunoi :(
 

fr443  acum 9 ani - 27 Aprilie 2014 14:40  

Dressing...sos nu se mai zice?Saraca limba romana... :(
 

Alina  acum 6 ani - 1 Septembrie 2017 13:24  

Buna Ioana, gasesc in perioada asta sparanghel? Imi place mult mazarea si as vrea sa incerc aceasta reteta.
Multumesc.
 

Ioana  acum 6 ani - 1 Septembrie 2017 13:28  

nu prea, sezonul lui e in mai-iunie. dar am vazut uneori in extra sezon in Metro sau Mega Image, poti incerca
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...