Retete Culinare : e-Retete

 

Supa crema de broccoli

Categorii: Retete cu legume, Retete de supe si ciorbe

 

Supa crema de broccoli. Imagini pas cu pas pentru supa crema de broccoli

Supa de broccoli promisa. Am incercat de-a lungul timpului multe variante, dar asta e de departe cea mai buna. Ca de obicei am folosit un mic ingredient special, care ii da savoare. Va las pe voi sa-l descoperiti.

Ingrediente pentru Supa crema de broccoli

1 capatana broccoli (500 gr)
1 cartof
1/2 morcov
1/2 ceapa
1 catel usturoi
1 bucata coaja parmezan (cca 30 gr)
3 cani supa de pui
sare, piper, chili
2 linguri ulei

Portii: 3

Supa crema de broccoli - Preparare

  1. In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si usturoiul curatat dar lasat intreg, pana ceapa e moale.
  2. Se adauga cartoful taiat cuburi, coaja de parmezan si supa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pentru 10 minute.
    * eu am lasat cativa mm de parmezan pe coaja (vezi poza)
  3. Se adauga broccoli desfacut buchetele si chili dupa gust. Supa nu va acoperi totul, dar e ok asa. Puneti capacul pe oala si fierbeti inca 10 minute, amestecand de doua ori in acest timp.
  4. Scoateti coaja de parmezan din supa si radeti in supa parmezanul moale pe care l-ati lasat pe coaja (daca e cazul).
  5. Mixati tot continutul oalei in blender (sau cu blenderul vertical). Mai adaugati supa/apa daca doriti supa crema mai subtire. Dregeti de sare.
  6. Serviti cu crutoane de paine.

 
Click pe imagini pentru a mari

Coaja parmezan
Coaja parmezan

 

5 25

 

 

Retete similare 

Supa crema de spanac si leurda Supa de parmezan
Supa crema de spanac si leurda Supa de parmezan
Supa crema de dovleac Supa crema de dovlecei
Supa crema de dovleac Supa crema de dovlecei

Conecteaza-te cu contul tau de Facebook folosind link-ul din dreapta sus si fii prima persoana care incarca o fotografie cu "Supa crema de broccoli" ģ

 

Comentarii

ramisimion  acum 2 ani 23 Februarie 2012 09:39  

Re: Supa crema de broccoli

Eu sunt fan broccoli si asteptam cu nerabdare sa postezi aceasta supa. Cred ca ingredientul special e parmezanul. Multumesc mult pentru reteta!
 

Ioana  acum 2 ani 23 Februarie 2012 09:51  

Re: Supa crema de broccoli

rami, parmezanul este esential pentru un gust cu adevarat delicios. oricum eu aruncam coaja de parmezan, ma bucur ca am la ce sa o folosesc. probabil si la minestrone poate fi folosita in acelasi mod.
 

Olga  acum 2 ani 23 Februarie 2012 10:14  

Re: Supa crema de broccoli

Hmmm, acum imi pare rau ca am luat parmezanul gata razuit pentru retetele de paste pe care le-am tot incercat pana acum. Daca as fi cumparat o felie intreaga, acum as fi avut o bucata numai buna de pus in supa asta
 

alina  acum 2 ani 23 Februarie 2012 11:38  

Re: Supa crema de broccoli

Catelul de usturoi?
 

Oana  acum 2 ani 23 Februarie 2012 12:48  

Re: Supa crema de broccoli

Ioana, buna reteta, buna si supa.

Eu o gatesc mai dupa ureche (adica nu masor ingredientele si mai variez uneori cantitatile) si evit sa calesc ceapa, adica arunc in supa (de pui sau chiar vita) legumele in bucatele aproximativ egale, si in clipa in care s-au inmuiat suficient iau supa de pe sursa de caldura si mixez.

Daca vrei sa dai o tenta italieneasca supei (desi nu am vazut multi italieni innebuniti dupa supa de brocoli) poti sa adaugi un strop de ulei de masline extra virgin de buna calitate si sa razi putin parmezan chiar in farfurie.
Altii (de ex. sotul meu) ar prefera o bucatica de unt (nu prea sanatos, dar savuros) sau smantanica.

Felicitari pentru retetele grozave pe care alegi sa le gatesti si sa le impartasesti!

Cand vreau sa gasesc o reteta in care pot sa am incredere, aici vin! Azi e randul salatei cu hering, nu stiu daca sau cand as fi descoperit-o fara tine! Multumesc!

Catelul de usturoi e calit impreuna cu ceapa (pasul 1) si apoi e mixat impreuna cu celelalte ingrediente, Alina - daca asta era sensul intrebarii tale.
 

coldeacristina  acum 2 ani 23 Februarie 2012 13:33  

Re: Supa crema de broccoli

suna bine trebuie incercata
 

Paradis  acum 2 ani 23 Februarie 2012 16:50  

Re: Supa crema de broccoli

Arata foarte bine!iubesc supele creme.Pup xoxo.
 

Popa Daniela Clementina  acum un an 16 Mai 2012 15:15  

Re: Supa crema de broccoli

MULTUMESC, AM SA-O INCERC!
 

Ioana  acum un an 16 Mai 2012 15:20  

Re: Supa crema de broccoli

daca te uiti la sectiunea supe [link] vei gasi si alte supe creme bune. si nu numai supe creme, sunt si altele cu legume, taietei, galuste...
 

Popa Daniela Clementina  acum un an 16 Mai 2012 15:35  

Re: Supa crema de broccoli

La supe si ciorbite stam bine,problema este felul doi
 

ilinca cristina  acum un an 28 Septembrie 2012 17:34  

Re: Supa crema de broccoli

am incercat reteta si tot ce pot sa spun e ca a iesit GENIAL.am cam exagerat putin cu chilli-ul ,dar pe prietenii mei nu i-au deranjat deloc.tot ce au avut si ei de zis e ca a fost excelenta. merci
 

Cristina T  acum un an 10 Octombrie 2012 13:56  

Re: Supa crema de broccoli

Am facut supa aseara, a iesit foarte buna si a fost usor de preparat. Singura chestie care mi s-a parut un pic dificila a fost sa rad parmezanul acela inmuiat. Multumesc mult pentru reteta.
 

Ioana  acum un an 10 Octombrie 2012 16:45  

Re: Supa crema de broccoli

nu trebuie ras pe razatoare, doar il razi cu cutitul de pe coaja. cred ca formularea mea nu a fost foarte clara.
 

Alice  acum un an 10 Octombrie 2012 22:50  

Am descoperit azi site-ul...O încântare

Ioana,

Am descoperit azi sute-ul,si voi reveni cu sigurantā.
Retetele mi se par de o simplitate extrardinarā si savuroase în acelasi timp,si comentariile sau îndrumārile foarte judicioase.
Caut de mult timp reteta de supā de usturoi.O cunostintā mi-a spus sā o scriu ,dar am pierdut-o;ea o fācea cu gogosari rosii dinstuiti su apoi usturoi strivit ,mai departe nu mai stiu.HELP!
PT.W-END-ul āsta,sigur va fi supā cremā de conopidā. BY BY SI PE CURAND!O întrebare indisretā,Ioana,dece folosesti cookies?Merįi pentru rāspuns.
 

Ioana  acum un an 11 Octombrie 2012 10:21  

Re: Supa crema de broccoli

nu am incercat o asemenea supa cu usturoi cred ca trebuie sa-ti suni cunostinta sa o ceri inca o data. daca iese buna poate ne-o impartasesti.
cookies folosesc ca sa fie navigarea mai usoara pe site.
 

Omul lava  acum un an 17 Noiembrie 2012 21:41  

Re: Supa crema de broccoli

Am o intrebare... se simte tare gustul de broccoli la supa asta? Mie imi place foarte mult broccoli-ul, dar prietenul meu nu-l suporta. De asta as vrea sa stiu daca sa o incerc (sunt sigura ca e foarte buna oricum).
 

Ioana  acum un an 18 Noiembrie 2012 09:47  

Re: Supa crema de broccoli

in general cand fierbi broccoli trebuie sa-l lasi doar 5-8 minute la fiert cu capac (il pui doar cand apa clocoteste; dupa 5 minute il gusti si vezi daca e ok). apoi il scurgi si-l pastrezi asa pana-l servesti. uneori il poti scufunda in apa cu gheata ca sa opreasca fierberea si sa pastreze culoarea, dar daca il servesti fierbinte, nu e necesar. in acest fel gustul nu e asa intens. nici mie nu-mi place broccoli prea fiert, nu are gust bun. la fel si la conopida, daca e prea fiarta nu-mi mai place.
supa e light, nu are gust intens de broccoli si coaja de parmezan e esentiala sa-i domoleasca gustul. desi, am un prieten care a incercat reteta cu cascaval afumat si a zis ca i-a iesit super bine.
 

Omul Lava  acum un an 18 Noiembrie 2012 10:28  

Re: Supa crema de broccoli

Multumesc mult de ponturi! Imi place ca retetele de la tine ies super daca le respect. Pana sa dau de site-ul tau nu prea respectam retetele (de asta m-am mirat cand nu mi-au iesit clatitele :D). Te pup, duminica faina!
 

Adina  acum un an 15 Decembrie 2012 16:29  

Re: Supa crema de broccoli

Ioana, supa este exceptionala - nota 10!
Tocmai am terminat-o de gatit si nu mi-a venit sa cred cat de gustoasa poate sa fie! Intr-adevar, coaja de parmezan face diferenta.. Mie tocmai imi ramasese parmezan, inclusiv coaja, de la felul 2 de mancare pe care l-am gatit, risotto cu ciuperci, deci a venit la fix.
Te pup si spor la multe lucruri frumoase ( inclusiv de-ale gurii) in continuare!
 

Irina Popa  acum un an 28 Ianuarie 2013 14:18  

o reteta minunata!

Imi storceam creierii cum sa fac sa manance si baietelul meu de un an brocolli, asa ca am incercat cu sufletul la gura reteta ta si, surpriza a venit cand bebele a lins castronasul cu supita !!!
Multumim
 

loredana  acum 10 luni 23 Iunie 2013 01:24  

Re: Supa crema de broccoli

buna ioana. am o mica intrebare. ai gasit cumva prin vizitele tale la piata broccolini? E un hibrid intre broccoli normal si broccoli chinezesc. Am citit ca are substante care determina celulele canceroase sa se "sinucida" si ca riscul de cancer scade cu 50%. Cum e bine sa gatesti broccoli astfel incat sa-si pastreze cat mai multe din proprietatile nutritive, dar sa fie si bun la gust. Eu am incercat broccoli de doua ori, cu greu, dar am incercat si mi-e rusine sa zic ca-l detest. Dar chiar nu-l suport. L-am gatit fiert in abur cu unt si cu branza, recunosc. O sa incerc si retetele tale dar am nevoie sa-l sting cu ceva, ca presimt ca mi-e antipatic rau gatit in orice fel.
 

Senni  acum 9 luni 23 Iunie 2013 20:36  

Re: Supa crema de broccoli

Loredana,
Imi permit sa-ti raspund intr-o oarecare masura. Broccolini est o incrucisare intre broccoli si kai-lan, kai-lan fiind broccoli chinezesc. Ai mare sanse sa gasesti ce doresti intr-un magazin asiatic in Romania, depinde unde locuiesti, si in occident nu-l poti gasi altfel. Este specific. Sunt foarte multe retete pe internet in ceea ce priveste broccoli clasic, de altfel pe Ioana tot asa am descoperit-o cautand o reteta, incearca si alte retete, e o leguma adictiva. Incearca sa o faci si gratinata in amestec cu conopida, de exemplu, sau pireu, crochete. Sunt multe exemple. Mie mi se pare extraordinara gratinata. Daca te uiti dupa sezon, vei putea probabil sa o apreciezi mai mult in toamna, iarna. Tine cont si de faptul ca nu toata lumea are puterea digestiva pentru a o digera, de unde o anumita "animozitate". Poate e si cazul tau.
 

Ioana  acum 9 luni 24 Iunie 2013 11:45  

Re: Supa crema de broccoli

nici la piata, nici in supermarket n-am vazut broccolini
broccoli e bine sa fie facut fie pe abur, fie fiert scurt (5-8 minute; il las 2 minute in plus doar daca fac supa crema). daca il fierbi scurt, doar pana e "al dente", nu va prinde acel gust pe care stiu ca multi il detesta. unori eu il pun in salate si crud: vezi aceste doua reteta:[link] sau [link] poate iti place mai mult asa.
sa-mi spui dupa ce ai incercat vreuna din variante cum ti se pare.
 

olga  acum 5 luni 4 Octombrie 2013 12:55  

Re: Supa crema de broccoli

Multumesc Ioana.
Foarte buna.
Ai undeva pe site un link pentru tarta cu gutui; poti sa ma ajuti ca am uitat numele cofetarului.

Multumesc
 

Ioana  acum 5 luni 4 Octombrie 2013 14:14  

Re: Supa crema de broccoli

aici o gasesti: [link]
se poate folosi aluatul de la tarta cu mere
 

Claudia Costea  acum 5 luni 17 Octombrie 2013 21:51  

Re: Supa crema de broccoli

Yam!!! acum am facut`o ce s-a inmuiat parmezanul, aproape nu a mai ramas nimic din el Multumim de reteta! Mereu te vizitez cand am nevoie de o reteta sanatoasa rapida si gustoasa!!
 

Ioana  acum 5 luni 18 Octombrie 2013 11:55  

Re: Supa crema de broccoli

sa-ti fie de bine, claudia
 

Simina Holovatchi  acum 2 luni 25 Ianuarie 2014 16:46  

Re: Supa crema de broccoli

Eu mai adaug si smantana si pun branza cu mucegai .Pentru estetica pastrez cateva buchetele de broccoli si le pun in supa la sfarsit.
 

 

Adauga comentariu

 
nu va fi facut public


zambet
zambet
zambet
pofta
trist
greata

 

 

 

 

 

 

 

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon

 

 

 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:

 

 

Constructii si amenajari interioare Cluj www.casamicon.ro
Noi am amenajat bucataria e-Retete!
Click aici ca sa vezi rezultatul

 

 

 

 

 
 

 

 

Ultimele Retete RSS

Ultimele Comentarii RSS