Pui cu cartofi, usturoi si vin

Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui

Reteta Pui cu cartofi, usturoi si vin

Aseara am dorit sa pregatesc o mancare la care sa nu muncesc prea mult si sa aiba garnitura gata inclusa. Si iata ce-a iesit... nu va speriati de cantitatea de usturoi, pregatit asa nu e greu la stomac si are gust de usturoi copt, e dulce.

Ingrediente

500 gr carne pui
500 gr cartofi
10 catei usturoi
150 ml vin alb sec
100 ml apa sau supa
1 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
putin ulei
sare, piper

Portii: 2

  1. Intr-o oala am incins putin ulei, doar cat sa fie acoperit fundul. Am pus bucatile de pui si le-am rumenit pe ambele parti (aprox 5 min pe fiecare parte). Am scos puiul pe o farfurie.
  2. In oala am adaugat cartofii taiati rondele si i-am rumenit putin. Nu trebuie sa fie facuti, doar pe margini putin rumeni. I-am scos din oala.
  3. In oala am adaugat cateii de usturoi si i-am rumenit la foc mediu, nu mai mult de 5 min. Nu-i lasati sa se faca maro, vor deveni amari.
  4. Am pus vinul peste usturoi (dati focul la mic sa nu va stropeasca uleiul incins!) si cu o lingura de lemn am frecat bine fundul oalei sa se desprinda toate prajelile. Cand a inceput sa fiarba vinul am pus puiul si cartofii inapoi in oala, am adaugat cimbrul, sare si piper, am amestecat bine si am turnat si apa. Am lasat la fiert cu capac, la foc mediu pentru 30 min.
    * fiind lichid putin supravegheati oala sa nu scada lichidul si sa se arda mancarea la fund; daca vi se pare ca scade prea repede mai adaugati cate putina apa, la sfarsit sa va ramana in oala un sos alb cam de un deget.
  5. Am servit cald cu crutoane de paine pregatite in casa.

Puiul si cartofii rumeniti

Puiul si cartofii rumeniti

Usturoiul prajit si stins cu vin

Usturoiul prajit si stins cu vin

Punem totul la fiert

Punem totul la fiert

Comentarii (53)

 

Ultimele comentarii

romeo grigoras  acum 12 ani - 18 Iunie 2011 14:28  

=P~ e buna reteta o sa incerc chiar acum sunt sigur ca va fi super buna multumesc pt inspiratie
 

pishkot  acum 12 ani - 22 August 2011 00:33  

deci, pe langa supa de rosii cu mozzarella, maine voi adauga si asta la meniu..acum sper sa mi shi iasa:)
 

cata  acum 12 ani - 23 Noiembrie 2011 16:54  

foarte gustos.multumim.
 

Madalina  acum 12 ani - 14 Decembrie 2011 21:22  

Foarte interesanta reteta....am sa o incerc si eu maine. Abia astept sa vad cum imi iese numai ca sunt putin confuza , carnea si cartofii nu se fierb inainte? Pur si simplu se prajesc intai si apoi ele fierb in vin?
 

Ioana  acum 12 ani - 15 Decembrie 2011 10:18  

Da, se prajesc pe jumatate (carnea si cartofii) si apoi se fierb inabusit cu vin si apa pana sunt facuti de tot
 

pishkot  acum 12 ani - 25 Martie 2012 01:32  

foooarte bun.
nu i prima data cand prepar aceasta reteta a ta, dar de data asta am pus supa de pui in loc de apa si sa stii ca se simte diferenta, parca a iesit mai fina asa, nush, are ceva , o alta textura... orikum stiu sigur ca si data trecuta a iesit bine, doar cu apa si vin , dar acum cu supa, parca e si mai buna ....
sau mi a fost mie prea pofta si am avut halucinatii?:))
 

Ioana  acum 12 ani - 26 Martie 2012 09:46  

nu ai avut halucinatii. sosurile sunt mai bune cu supa :) deci cand ai la indemana pune supa in loc de apa chiar daca reteta nu cere.
 

daiana  acum 11 ani - 22 August 2012 19:36  

se poate fara vin??????????????????????
:) :) :) :) :) :) :) :( :( :( :( :( :( astept raspunsul
 

Roxanna mika  acum 7 ani - 14 Noiembrie 2016 12:08  

Hmmm,ma uitam la comentarii, fac reteta asta de 5 ani si nu ne plictisim de ea:)
Astazi fac iar,o sa manance si piciul nostru de 2ani, mai ales ca avem puisor de tara :)
 

Ioana  acum 7 ani - 15 Noiembrie 2016 10:26  

sa va fie de bine, Roxana!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...