Degetele de pui la cuptor

Retete aperitive Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete la cuptor Retete simple

Reteta Degetele de pui la cuptor

Piept de pui in crusta aromata. Reteta este inspirata de aici si e prima mea varianta gustoasa de pane la cuptor. Au un dublu avantaj: mai putine calorii fiindca sunt facute la cuptor si sunt fara gluten. Da, da, nu sunt uscate, fiti fara grija! Pariez ca asta a fost primul gand ;)

Ingrediente

1 piept de pui dezosat
1 ou
1 lingura lapte
sare
putin ulei

Crusta

25 gr faina de migdale (sau migdale macinate fin in masina de cafea)
25 gr seminte decorticate de canepa
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita fulgi de ceapa deshidratati si macinati
1/2 lingurita frunze de rozmarin tocate marunt (sau cateva frunze de salvie; sau oregano uscat; sau mix de ierburi toscane)
1/4 lingurita piper negru
1/4 lingurita sare

Portii: 2-3

  1. Se taie pieptul de pui in fasii groase cat degetul mare de la mana. Daca sunt super subtiri fasiile se vor usca la cuptor.
  2. Intr-un bol se bate bine oul cu laptele si sare.
  3. Intr-un alt bol se amesteca ingredientele pentru crusta.
  4. Se trec fasille de pui prin ou si se scutura un pic sa se scurga excesul.
  5. Se trec fasiile prin amestecul de crusta.
  6. Se aseaza la distanta unele de altele in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se stropeste fiecare fasie cu putin ulei (daca aveti, puteti folosi spray-ul cu ulei, e mai comod).
  7. Se dau la cuptor la 200C pentru 20-25 minute (pana sunt placut rumene). Se intorc la mijlocul timpului de coacere.
    * am folosit programul cu extra-rumenire: caldura de sus + jos care baga si putin grill cand si cand; daca nu aveti un program de genul acesta si dupa timpul indicat de mine degetelele nu sunt suficient de rumene si crocante dar interiorul e facut (verificati o bucata sa nu fie roz in centru dar sa fie inca suculenta), puteti porni cateva minute grill-ul cuptorului.
  8. Serviti degetelele de pui calde cu sos Sriracha (sau Sriracha amesteca cu putina maioneza). Dupa ce se racesc si stau o vreme, degetelele raman moi si suculente, dar crusta se inmoaie.

Degetele de pui in tava

Degetele de pui in tava

Comentarii (3)

 

SAM  acum 6 ani - 17 Martie 2018 13:08  

Astazi am facut degetelele cu susan in loc de seminte de canepa si faina de migdale (nu le-am gasit in magazin, din pacate) si au iesit foarte bune si nu sunt uscate.
Multumesc pentru idee!
 

Ioana  acum 6 ani - 19 Martie 2018 10:20  

Sam gasesti seminte de canepa la magazinele naturiste. faina de migdale se poate obtine prin macinarea fina a migdalelor in masina de cafea sau robot.
 

Nicole  acum 5 ani - 15 Octombrie 2018 01:09  

Arata minunat Ioana si abia astept sa le incerc saptamana aceasta! Imi place ca sunt fara gluten si nu necesita frigere in tigaie. As avea o intrebare: pot lasa laptele la o parte si sa le trec numai prin oua batute? Nu stiu de ce nu prea imi vine sa le fac cu lapte. Cred ca le asociez cu snitele de pui in mintea mea :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...