Pui cu gutui coapte

Retete cu fructe Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple

Reteta Pui cu gutui coapte

O reteta foarte simpla, dar gutuile (in special coapte) sunt asa bune, va rog sa profitati ca e sezonul lor si sa le consumati in cantitati cat mai mari. Pentru a le pregati am folosit oala grill cu abur, vedeti in poze cum arata, sigur o stiti.

Gutuile sunt unele dintre cele mai aromate roade ale toamnei. Aceste fructe se remarcă nu numai prin aroma deosebită, ci şi prin bogăţia de vitamine din grupa B, vitaminele C, E, PP şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier). Toamna, o cură cu gutui contribuie la intărirea imunităţii inainte de sezonul rece. Această cură presupune un consum de două-trei gutui zilnic, pe lăngă dieta obişnuită. In acest fel prevenim virozele respiratorii. De asemenea, gutuile sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, astringente, analgezice, emoliente, digestive, diuretice, expectorante, tonice. Cura cu gutui stimulează pofta de măncare şi poate fi un mijloc de prevenire a anemiei. (Jurnalul National)

Si puteti pune cateva prin casa, miros asa frumos :)

Ingrediente

6 pulpe de pui
3 gutui
sare, piper

Portii: 3

  1. Pulpele le-am dat cu sare si mult piper. Le-am asezat pe oala grill cu abur (cea cu gaura in mijloc, in care se pune apa pe margine).
  2. Gutuile le-am taiat felii si le-am asezat printre pulpe.
  3. Am acoperit oala si le-am copt la foc mediu pentru 40 minute, pana pulpele sunt rumene. Daca gutuile se coc mai repede, scoateti-le pe o farfurie si mai lasati pulpele sa se faca. Am servit imediat.

Pui si gutui pe oala grill cu abur

Pui si gutui pe oala grill cu abur

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

maria  acum 15 ani - 14 Octombrie 2008 10:07  

Ioana nu ammai vazut grill cu aburi ,e electric?ca nu se vede asa bine in poza.
 

Ioana  acum 15 ani - 14 Octombrie 2008 10:32  

nu e electric, se pune pe ochiul de la aragaz (cu gaz). are o gaura in mijloc si se potriveste acolo flacara la foc mediu... pun diseara o poza cu ea in intregime. dar poti face si la cuptor daca doresti, gutuile sigur se coc frumos in cuptor. al meu cuptor e stricat si de aia am apelat la oala.

angela, tu gasesti gutui?
 

maria  acum 15 ani - 14 Octombrie 2008 12:39  

ce interesant!astept sa vad toata poza! :)
 

angela  acum 15 ani - 14 Octombrie 2008 15:36  

ioana-se gasesc doar in anumite magazine ,acum sa vad daca dau de ele ,ca nu prea stiu in zona unde sa merg.
 

Ioana  acum 15 ani - 14 Octombrie 2008 18:53  

maria, am descris aici oala: [link]

cu ocazia asta va anunt ca avem noutati pe site, doua sectiuni nou noute, una cu Tehnici utile in bucatarie si alta cu Ustensilele de care eu si Angela ne folosim mereu si pe care le consideram utile.
 

maria  acum 15 ani - 16 Octombrie 2008 10:53  

dupa cum ziceame tare ingenios grillul acesta! mult mai comod decat cel electric pe care eu desi il am nu-l folosesc.
angela -am vazut gutui la mercato din via fagnana!maine imi cumpar si eu .
 

angela  acum 15 ani - 16 Octombrie 2008 21:20  

eu nu ajung pe acolo ,poate la mercato de sambata am noroc si gasesc!Pofta buna!
 

Helene  acum 15 ani - 5 Noiembrie 2008 13:55  

Mincarea de gutui se facea acasa din totdeauna ,dar altfel.
Se prajesc gutuile fellii in putin unt sau ulei,pe ambele parti.Apoi in gratita se pune putin zahar si se caramelizeasa,se stinge cu apa rece (putin) se adauga gutuile si carnea prajita.Se fierbe putin inapusit.Se gusta si se pune sare,piper si se ingroasa cu putina faina desfacuta in apa.
Se poate face cu orice carne,ins cu carne de vita trebuie carnea fierta separat si abia spre sfirsit adaugate gutuile.Sosul caramel ii da un gust deosebit.
 

Ioana  acum 15 ani - 5 Noiembrie 2008 14:03  

helene, am incercat sa fac ceva asemanator, ca o tocana de carne de pui cu gutui, doar ca am pus arome arabesti dar a iesit ceva nemancabil din cauza gutuilor care se inmaoie prea tare pregatite in acest fel, asa mi s-a parut mie. pana la urma am mancat carnea cu sosuletul care era ok, dar gutuile au ajuns la gunoi din pacate :(

cred ca e chestie de gust, reteta ta am vazut-o si in cartea Sandrei Marin, dar cum mie nu mi-a placut rezultatul nu am putu sa o pun pe acest site. poate daca as face reteta ta, adica sa fac sosul caramel si sa adauga gutuile coapte, nu s-ar inmuia asa tare...
 

LILIABUJOR  acum 14 ani - 1 Martie 2010 14:59  

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) AM INCERCAT SI EU E SUPER GUSTOASA. ;) ;) ;)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...