Supa crema de legume coapte

Retete cu legume Retete fara gluten Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa crema de legume coapte

Supa din cele mai gustoase legume de vara... vara trecuta, fiindca reteta Anyei von Bremzen a fost un pretext sa  folosesc ultimele legume coapte din congelator.

Ingrediente

5 ardei rosii copti (cca 350 gr ardei copt cantarit dupa curatare; kapia am folosit)
1 conserva rosii (sau 3 rosii medii de gradina cand e sezon)
6 catei de usturoi
1 ceapa rosie medie
1 vanata mica coapta (in cuptor sau pe jar)
1/2 lingurita pasta de ardei iute
3 cani de apa
1 lingurita otet de sherry reserva (sau de orez)
3 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Ulei de ansoa

4 fileuri de ansoa
2 catei mari de usturoi
3-4 linguri ulei de masline
3 fire patrunjel tocat fin

  1. Ardeii si vinetele se coc in coaja, in cuptor sau pe jar. Se curata de coaja si seminte urmand instructiunile de aici pentru ardei si de aici pentru vinete. Se retine sucul lasat de ardeii copti.
    * se pot folosi ardei si vinete coapte din congelator.
  2. Rosiile se taie in jumatate (cele din conserva) sau in patru (cele de gradina) si se aseaza intr-o tava termorezistenta cu taietura in sus. Daca folositi rosii din conserva, turnati si sucul din conserva in tava. Se presara peste ele usturoiul curatat si taiat felii si ceapa taiata felii nu foarte groase. Se stropeste totul cu uleiul de masline. Se coc la 180C timp de 30 minute, amestecand o data in acest timp.
  3. Se toarna tot continutul tavii intr-o oala. Se adauga ardeii copti taiati bucati mari (+ suscul de pe ei) si pulpa vinetei coapte. Daca doriti sa fie supa picanta adaugati pasta iute de ardei. Acoperiti totul cu 1.5 l apa, adaugati sare dupa gust si rasniti piper negru. Aduceti la fierbere si fierbeti 10 minute, doar cat sa se amestece aromele. Gustati supa si daca o simtiti prea acida, adaugati in timpul fierberii 1/2 lingurita zahar.
  4. Mixati supa in robot sau cu blenderul vertical pana e fina. Gustati de sare, dar tineti cont ca uleiul de ansoa va fi sarat si el.
  5. Intr-un mojar striviti ansoa si usturoiul pana aveti o pasta. Adaugati treptat uleiul in timp ce pisati cu pistilul. Va rezulta un ulei care curge usor de pe lingura. La final adaugati patrunjelul tocat.
  6. Serviti supa calda cu focaccia sau paine taraneasca prajita si stropita generos cu ulei de ansoa.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...