Supa de varza cu carne tocata

Retete din Germania si Austria Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa de varza cu carne tocata

Supa rapida, ieftina si satisfacatoare. Gustul il ia de la carnea tocata si textura de la cartofi. Astfel se obtine o supa gustoasa in timp record fara sa fie nevoie sa facem o supa-baza pe oase.

Ingrediente

1 varza medie spre mica (cca. 800 gr)
500 gr carne tocata (mixta vita+porc)
1 ceapa medie
1 morcov mare
2 cartofi mari
2 catei de usturoi
1 lingura rasa boia dulce
1 fir cimbru uscat
1/2 lingurita boabe de piper
1 ardei iute rosu (sau 1/4 lingurita boia iute)
3/4 lingurita chimen macinat
4 linguri ulei
sare

  1. Varza se taie fideluta fina si se freaca cu 1 lingurita de sare pana se inmoaie usor.
  2. In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt doar pana se inmoaie un pic. Se adauga morcovul dat pe razatoarea mare si se continua calirea pana morcovul se inmoaie si el (cca 10 minute), avand grija sa nu rumeniti legumele.
  3. Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc mediu (amestecand des in ea ca sa se desfaca bucatele) pana isi schimba peste tot culoarea.
  4. Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua, chimenul, piperul boabe, usturoiul strivit si ardeiul iute taiat in cateva bucati mari. Se amesteca totul bine.
  5. Se adauga varza si se amesteca iar.
  6. Se adauga 2 l de apa, cimbrul si putina sare. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic, cu capac timp de 10 minute.
  7. In acest timp se curata si se taie cuburi cartofii. Se adauga in supa si se mai fierbe inca 20 minute. Verificati dupa acest timp sa fie fiarta si varza si cartofii. Se drege supa de sare.

Se soteaza carnea tocata pana-si schimba culoarea

Se soteaza carnea tocata pana-si schimba culoarea

Se adauga condimentele si apoi varza

Se adauga condimentele si apoi varza

Se fierbe 10 minute

Se fierbe 10 minute

Se adauga cartofii si se mai fierbe 20 minute

Se adauga cartofii si se mai fierbe 20 minute

Comentarii (12)

 

Ultimele comentarii

olga  acum 8 ani - 6 Octombrie 2015 12:25  

Categoric a fost clar de fiecare data, nu le-am confundat. Vroiam doar sa scot in evidenta ca aici am facut descoperirea condimentelor despre care habar nu aveam ca exista, si ca intr-un final am cumparat chimion ;)
Nu prea imi iese teasing-ul ;)
 

popica  acum 8 ani - 6 Octombrie 2015 12:27  

merge si 2 linguri de smantana,cand e gata.
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Octombrie 2015 13:15  

azi se pare ca nu vrea creierul meu sa proceseze glumele, Olga. sorry...
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Octombrie 2015 13:16  

popica, merge dara cu smantana.
 

Mari Ana  acum 8 ani - 13 Octombrie 2015 09:24  

Pentru ca la noi chimenul este pe lista neagra (desi merge perfect cu varza), am pus,,,putin de tot, chimion, asta am avut in casa. Au mancat si au spus ca are gust de toamna. :-)))
 

Ioana  acum 8 ani - 13 Octombrie 2015 09:40  

Mari Ana, nu ai pus boia in supa?
 

Mari Ana  acum 8 ani - 16 Octombrie 2015 09:47  

Mai putin decat ai pus tu. Eram sigura ca observi....
 

Ioana  acum 8 ani - 16 Octombrie 2015 10:14  

ma gandeam eu ca ori ai pus mai putina ori ai pus ceva boia de supermarket (asta nu da culoare, nici gust). eram gata sa ma apuc de "trafic" de boia :)
ti-am pregatit un subiect special :) [link]
 

Mari Ana  acum 8 ani - 16 Octombrie 2015 12:21  

Paprika edelsuss, de la Fuchs sau Sonnentor. :) As vrea eu boia direct de pe tarabele din Ungaria. ;) Am pus cam putin in supa, dar a fost buna oricum.
 

Ioana  acum 8 ani - 16 Octombrie 2015 14:16  

atunci ma apuc de trafic :)
nu intotdeauna pot cumpara din piata, dar si cele din magazin etichetate ca fiind produse in Ungaria, in zonele indicate de mine, sunt foarte bune. doar sa nu fie foarte ieftine ca atunci sunt de calitate inferioara. acelea nici macar de colorant nu pot fi folosite.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...