Pui Tandoori

Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete pentru gratar

Reteta Pui Tandoori

Nu am avut un tandoori, desigur si avand in vedere cum au fost preparate s-ar putea numi mai degraba "Tzumpi Electrolux" :p Insa au iesit foarte bine si asa, am improvizat un pic, folosind o tigaie grill pentru a simula crusta creata de cuptorul tandoori.

PS. promiteti-mi ca puneti hartie de copt in tava, sub pulpe; eu nu am pus si nu stiu cum o sa mai curata tava aia... graba asta... si ceapa am uitat sa o pun grill!

Ingrediente

12 pulpe inferioare (ciocanele)
1/2 lime (sau 1/4 lamaie)
1/2 lingurita garam masala (cumparat sau preparat in casa; optional)
1/2 ceapa (optional)
sare

Marinata

200 gr iaurt gras
1 lingura varf pasta de ceapa
putin colorant rosu (optional; eu nu am pus)
2 linguri ulei
1 lingurita coriandru macinat
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita chili pudra
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita piper negru macinat
1 bucatica baton scortisoara de 2 cm
1 pastaie cardamom verde
2 foi dafin

  1. Se curata pulpele de piele. Se fac 3 incizii in fiecare pulpa, in zonele mai carnoase, astfel incat marinata sa patrunda si in acele zone. Incizia trebuie sa ajunga pana la os. Aveti grija sa nu incepeti sau sa terminati de la margine! Incizia trebuie sa fie pe centrul pulpei (vezi poza 1).
  2. Se presara sare pe fiecare pulpa si se maseaza ca sa intre si in incizii.
  3. Se stropesc pulpele cu sucul de lime si se maseaza iar un pic sa se acopere bine de suc.
  4. Se macina in masina de cafea toate condimentele uscate pentru marinata. Se mixeaza condimentele in iaurtul amestecat cu pasta de ceapa si colorant rosu daca aveti.
    * fiindca nu am avut colorant rosu am colorat marinata cu boia dulce
  5. Se toarna marinata peste pulpe si se maseaza bine, astfel incat fiecare pulpa sa fie bine acoperita. Se adauga uleiul si se mai maseaza un pic.
  6. Se da la frigider minim 4 ore, ideal insa ar fi 24 ore.
  7. Se pun pulpele (scurse de marinata!) in tava cu hartie de copt si se coc 30 minute la 220C.
  8. Se scot pulpele din cuptor si se presara cu putina garam masalam daca doriti sa intensificati aromele.
  9. Se incinge o tigaie grill unsa cu un strop de ulei si se adauga feliile de ceapa (pe care eu le-am uitat!). Se prajesc pulpele pe ambele parti pana prind urme de gratar (cca 2 min. / parte).
  10. Pentru mai mult efect vizual si auditiv (ce ademenitor sfaraie cand le puneti pe masa!), se servesc la masa direct din tigaia grill, insotite de orez si raita cu menta.

Crestati pulpele

Crestati pulpele

Marinata de iaurt (inca nu adaugasem boiaua)

Marinata de iaurt (inca nu adaugasem boiaua)

Pui ulmarinat in tava, inainte de a fi pus la cuptor

Pui ulmarinat in tava, inainte de a fi pus la cuptor

Pulpele pe grill - ca sa imite cuptorul tandoori

Pulpele pe grill - ca sa imite cuptorul tandoori

Pui Tandoori

Pui Tandoori

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

monika  acum 13 ani - 13 Ianuarie 2011 14:18  

uau eu ador puiul in special pulpele
imi lipsesc cateva condimente dar o sa le cumpar si te anunt cum au iesit =P~
 

Ioana  acum 13 ani - 13 Ianuarie 2011 16:22  

D., te inteleg, eu am avut un comportament aproape obsesiv compulsiv pana s-a terminat renovarea. tot timpul cautam idei noi, schimbam non-stop aranjamentul, ma panicam ca aia nu se potriveste cu aialalta... pozele sunt aproape. as vrea sa promit ca le fac maine, dar nu ma hazardez sa va fac sperante desarte... dar in 2-3 zile sigur le pun. poti sa urmaresti pe twitter [link] , o sa postez noutati in timp real despre statusul blatului si pozelor
 

Adria  acum 12 ani - 16 Mai 2011 12:37  

Buna Ioana,

In week-end am incercat aceasta reteta, foarte gustoasa carnea. Pana acum nu am folosit Garam Masala, l-am cumparat de la un magazin specializat pe condimenete, produse bio etc, dar acest amestec are gust si miros de" delikat" pe care noi nu il mai folosim de multi timp. :-& . In schimb imi place chimionul - pe care l-am gasit in sfarsit ;) .
Si eu am uitat de ceapa :(
 

zapacitta74  acum 12 ani - 22 Mai 2011 11:02  

par delicoase ,si sunt convinsa ca sunt,pt o curatare perfecta incearca cu bicarbonat de sodiu de la farmacie il presari peste tava umeda si il lasi sa actioneze 15 de ora apoi oparesti tava cu apa fiarta si e ca noua,sper sa te ajute...eu mai pun uneori si otet...actioneaza mai repede....o zi frumoasa!
 

mihaela  acum 11 ani - 15 August 2012 16:11  

se pot face si in cuptor? daca da, cam cat ar tebui lasate? as vrea sa le fac ptr masa de duminica in familie!
 

Ioana  acum 11 ani - 15 August 2012 16:15  

pai in cuptor se fac. doar la final le prajesti rapid pe gratar. dar daca nu ai o astfel de tigaie, poti porni grill-ul cuptorului si sa le lasi cateva minute sub el.
 

mihaela  acum 11 ani - 15 August 2012 16:43  

multumesc ptr raspuns!! nu am o astfel de tigaie, dar le voi pune la grill-ul cuptorului. multumesc mult. numa' salivez! acum ma pun sa fac sosul de maioneza cu usturoi ptr ca fac gratar. yammy...
 

Oros Cristian Oliviu  acum 11 ani - 27 Februarie 2013 17:03  

Am facut si eu retata, dar parca in alte retete era pus ceva colorant rosu sa arate si aratau la culoare ca niste homari, Hmm exceleta reteta
 

Ioana  acum 11 ani - 27 Februarie 2013 17:15  

da, se adauga un colorant natural in marinata pentru acea culoare rosie intensa. insa fiindca la noi nu-l gasesti, se poate adauga colorant alimentar rosu. eu m-am limitat la folosirea turmenicului, care da doar o culoare portocalie.
 

Florin  acum 5 ani - 30 Noiembrie 2018 20:37  

Reteta este aceasta: tandoori masala garam masala ulei otet zeama de lamaie si iaurt degresat. Se gateste la tigaie, cuptor sau grill. Tandoori se preteaza la cuburi piept de pui si picioare.garnituri ciuperci la cuptor inabusite in unt si orez basmatic reteta bombay biryani.la tigaie si cuptor obligatoriu o lingurita de miere pusa la final.aspectul de nisipos il da doar garan masala.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...